CRM Group - Made in https://www.made-in.be Sun, 21 Nov 2021 19:21:55 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 CEO’s 4 Climate zet verder in op verduurzamen van ondernemerswereld https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-zet-verder-in-op-verduurzamen-van-ondernemerswereld/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-zet-verder-in-op-verduurzamen-van-ondernemerswereld/#respond Sun, 28 Nov 2021 14:21:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=314525 CEO’s 4 Climate is een netwerk van klimaatbewuste ondernemers. Op 7 december organiseert het een infoavond rond waterstof als brandstof en het eerste waterstof tankstation in Zuid-West-Vlaanderen.

The post CEO’s 4 Climate zet verder in op verduurzamen van ondernemerswereld appeared first on Made in.

]]>

CEO’s 4 Climate organiseert op 7 december een infoavond rond waterstof als brandstof en het eerste waterstof tankstation in Zuid-West-Vlaanderen. Het doel: inzetten op het verduurzamen van de ondernemerswereld en hun transport. “We bestaan nu iets meer dan een jaar en naast inspireren en informeren, willen we ook echt dingen veranderen.”

CEO’s 4 Climate, het netwerk voor klimaatbewuste ondernemers, bestaat iets meer dan een jaar. Een jaar waarin het, ondanks de coronabeperkingen, heel wat informatie kon verzamelen rond duurzame mobiliteit. Informatie die het ook heeft kunnen delen met leden, partners en bedrijven.

“Zo was er een infosessie over laadpalen, het juridisch en fiscale kader van duurzame mobiliteit gevolgd door het meer praktische EV-drivers event waar men elektrische wagens kon testen. Daarnaast organiseerden we ook ons eerste Climate Café in juni met minister Zuhal Demir”, vertelt Maarten De Ruyck, marketing en event coördinator bij CEO’s 4 Climate.

“Het mooie is dat we verschillende sectoren kunnen warm maken die op hun beurt kennis met elkaar uitwisselen. Zo kunnen we naast informeren ook echt impact hebben en ontstaan er nieuwe projecten”, gaat Maarten verder.

Waterstof

Zo groeide uit het EV-drivers event de ambitie om verder te kijken dan elektrisch rijden en wordt op 7 december een infoavond georganiseerd rond waterstof als brandstof en het eerste waterstof tankstation in Zuid-West-Vlaanderen.

“Samen met Brugge Geeft Energie, Febiac, Hogeschool VIVES en de transportsector willen we ondernemers informeren over de mogelijkheden die waterstof biedt. Ook een kabinetsmedewerker van minister voor Mobiliteit Lydia Peeters zal er spreken over hoe dit past binnen haar beleid. Het doel is samenwerkingen met bedrijven op poten zetten om in Zuid-West-Vlaanderen een grote hub op te richten die inzet op milieuvriendelijk transport. Een hub waar er naast laadpalen voor elektrische wagens en deelwagens, ook de mogelijkheid zal zijn om waterstof te tanken. Dat is een vrij uniek concept in België.”

Vooruitblik op 2022

Naast de transportsector kijkt C4C ook naar de bouwsector want het netwerk wil ook andere thema’s onder de loep nemen om bedrijven te helpen verduurzamen. “De geplande Green Summit rond Circulair bouwen in samenwerking met de stad Kortrijk schuift, gezien de coronamaatregelen, op naar het voorjaar van 2022.”

Wie wil deelnemen, vindt alle informatie op www.ceos4climate.eu.

CEO’s 4 Climate (kortweg C4C) wil inspireren en andere ondernemers tonen hoe ze met hun bedrijf de opwarming van de aarde kunnen tegengaan en tonen dat die acties hun bedrijf en de omgeving waarin ze actief zijn ook versterken.

The post CEO’s 4 Climate zet verder in op verduurzamen van ondernemerswereld appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-zet-verder-in-op-verduurzamen-van-ondernemerswereld/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/11/CRM_Afbeelding-400x225.jpgCEO's 4 Climate, CRM Group
CEO’s 4 Climate inspireren elkaar op vlak van duurzaamheid https://www.made-in.be/antwerpen/ceos-4-climate-inspireren-elkaar-op-vlak-van-duurzaamheid/ https://www.made-in.be/antwerpen/ceos-4-climate-inspireren-elkaar-op-vlak-van-duurzaamheid/#respond Wed, 22 Sep 2021 07:00:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=289501 Samenwerken loont, ook op het vlak van duurzaamheid.

The post CEO’s 4 Climate inspireren elkaar op vlak van duurzaamheid appeared first on Made in.

]]>

WAREGEM – CEO’s 4 Climate (C4C) is een initiatief van Roland Maes van CRM-Group. Het is een netwerk van en voor ondernemers die de opwarming van het klimaat zien als een groot, maar oplosbaar probleem. “We zien die oplossing zelfs als een kans voor onze ondernemingen”, zegt Roland Maes. Hoe ze dat willen aanpakken lees je hieronder.

CEO’s 4 Climate wil andere ondernemers informeren, inspireren en verbinden met als doel duurzaam te veranderen. “We fungeren als accelerator en facilitator van de duurzame transitie. Over verschillende sectoren heen wil C4C kennis delen, partnerships laten ontstaan en een positief verhaal tonen waarbij bedrijven het verschil maken”, legt Roland Maes uit. Hij is al 30 jaar de man achter CRM Group, een IT-bedrijf dat door de jaren uitgegroeid is tot een ruime groep met verschillende divisies. IT blijft de basis, maar die wordt vandaag de dag vooral ingezet voor duurzame, ecologische en groene toepassingen.

Geen praatbarak
De organisatie werd pas opgericht in 2020 maar telt toch al een 100-tal leden. CEO’s 4 Climate wil in de eerste plaats vooruitgang boeken op het vlak van duurzaamheid. “We willen geen praatbarak zijn”, zegt Roland Maes. “We willen concrete acties doen. We zijn doeners. Hoe we dat aanpakken? We organiseren bijvoorbeeld Climate Café’s met infosessies over bepaalde thema’s. Vorig weekend was dat bijvoorbeeld het EV drive event waar de aanwezigen testritten konden doen met verschillende elektrische wagens en info kregen over laadpalen.”

“We willen geen praatbarak zijn, we zijn doeners.”

Roland Maes – CEO’s 4 Climate
Roland Maes – CEO’s 4 Climate

Brouwerij Vanhonsebrouck
Een mooi voorbeeld van een van de partners van CEO’s 4 Climate is dat van brouwerij Vanhonsebrouck, de brouwers van onder andere het Kasteelbier. Zij investeerden vier miljoen euro in een nieuwe verpakkingslijn voor de speciaalbieren. Plastic wordt gebannen en wegwerpfolie wordt bio-afbreekbaar. Bovendien gaan ze hun bieren ook in blik verkopen. Daarvoor is er minder water nodig omdat blikjes gerecycleerd worden terwijl flesjes moeten gespoeld worden voor ze herbruikt kunnen worden.

Spin-offs
Ondertussen zijn er al een aantal spin-offs ontstaan vanuit het netwerk van CEO’s 4 Climate. Shop 4 Climate is een webshop met duurzame geschenken en unieke producten voor duurzame prestaties vóór, tijdens en na het werk. SiMS Mobility is een platform voor duurzame mobiliteit bij bedrijven waarmee men die mobiliteit in kaart wil brengen, een transitieplan opzetten en uitvoeren, met een duidelijke online platform met resultaten (TCO, efficiëntie, …)

Duurzaam ondernemen stopt dus niet aan de poort van je bedrijf. Wie partnerships aangaat kan veel inspiratie halen uit wat andere bedrijven doen.

Infosessie over elektrisch rijden

“Met CEO’s 4 Climate hopen we dat er privé-initiatieven ontstaan door een aantal geïnteresseerde bedrijven samen te brengen. Op dat vlak willen wij een accelerator zijn.”

Roland Maes – CEO’s 4 Climate

Niet wachten op overheid
Mobiliteit is volgens Roland Maes een van de grootste uitdagingen naar de toekomst. “Hoe gaan we er bijvoorbeeld voor zorgen dat waterstof kan doorbreken? Wie gaat de tankstations bouwen? Ook op het vlak van laadpalen staan wij nog een stuk achter op de ons omringende landen. In Nederland hebben ze tienmaal meer laadpalen dan hier. Als bedrijfsleiders willen wij niet wachten op subsidies van de overheid. Met CEO’s 4 Climate hopen we dat er privé-initiatieven ontstaan door een aantal geïnteresseerde bedrijven samen te brengen. Op dat vlak willen wij een accelerator zijn.”

Tien makkelijke duurzaamheidstips voor bedrijven van CEO’s 4 Climate

  1. Ban plastieken flessen. Geef je werknemers een hervulbare fles cadeau en installeer een waterkraan waar ze de fles kunnen vullen.
  2. Plaats zonnepanelen. Het is een klassieker, maar je kan je zonne-energie bijvoorbeeld ook gebruiken om de elektrische bedrijfswagens op te laden.
  3. Denk eens na over je afvalverwerking. Sorteer je het afval? Kan je bepaalde dingen hergebruiken? Heb je bijvoorbeeld een overschot aan papier of karton, misschien kan een ander bedrijf dat wel nuttig gebruiken.
  4. Maak een bewuste keuze voor duurzame kantoormaterialen. Sommige dingen zijn herbruikbaar of zijn gemaakt uit gerecycleerde materialen. Ik denk bijvoorbeeld aan schriften of tassen gemaakt van koffiegruis.
  5. Gebruik biologisch afbreekbare of plantaardige zeep en onderhoudsproducten.
  6. Stel een deelfiets ter beschikking van je medewerkers.
  7. Zet een tafel buiten en plant wat meer groen zodat je medewerkers hun pauze kunnen nemen in een aangename, natuurlijke omgeving.
  8. Bouw je vloot van bedrijfswagens stap per stap om naar elektrische wagens.
  9. Installeer waterputten voor de opvang van het regenwater dat op je dak valt. Gebruik dat regenwater voor het sanitair.
  10. Onthard je parking. Leg waterdoorlatende tegels in plaats van asfalt of beton.

ceos4climate.eu

The post CEO’s 4 Climate inspireren elkaar op vlak van duurzaamheid appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/ceos-4-climate-inspireren-elkaar-op-vlak-van-duurzaamheid/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/Roland-maes-wereldbol-small-400x225.jpgCEO's 4 Climate, CRM Group
CEO’s 4 Climate helpt bedrijven vergroenen https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-helpt-bedrijven-vergroenen/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-helpt-bedrijven-vergroenen/#respond Sun, 11 Jul 2021 12:39:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=265520 CEO’s 4 Climate is een netwerk van klimaatbewuste ondernemers. Van 17 tot en met 19 september is er het nationaal EV Drivers Event waar je verschillende elektrische wagens kan testen.

The post CEO’s 4 Climate helpt bedrijven vergroenen appeared first on Made in.

]]>

Uw onderneming duurzamer maken, hoe begin je daaraan? Om u te begeleiden in de doolhof van mogelijkheden en wetgevingen is er CEO’s 4 Climate. Zij willen ondernemers een platform bieden met informatie en inspiratie over vergroening met behulp van Climate Cafés en themasessies. Het eerste hoofdthema is duurzame mobiliteit. Van 17 tot en met 19 september is er het nationaal EV Drivers Event waar je verschillende elektrische wagens kan testen.

Een netwerk van klimaatbewuste ondernemers samenbrengen die elkaar versterken in het streven naar een vergroening van het Vlaamse ondernemerslandschap, dat is waar CEO’s 4 Climate naar streeft. Vandaag tellen ze al een 40-tal leden en hun aantal stijgt snel. Voor die ondernemers wil CEO’s 4 Climate een rechterhand zijn om de transitie naar een duurzame economie te versnellen door ondernemers informatie te verschaffen over de mogelijkheden die er zijn.

Climate Cafés

Op zaterdag 26 juni was het eerste live Climate Café met onder andere Vlaams Energieminister Zuhal Demir en een 60-tal ondernemers. “Tijdens het evenement werd het beleid en de link met de Green Deal toegelicht. Dat weekend merkte je dat er toch heel wat interesse is voor duurzaamheid en dat heel wat bedrijven mee op die kar willen springen”, aldus Roland Maes, bezieler CEO’s 4 Climate.

Afgelopen donderdag vond ook de eerste themasessie rond duurzame mobiliteit plaats waarin de nieuwe wetgeving rond duurzame bedrijfswagens werd uitgediept. “Deze wetgeving ondersteunt de transitie naar groene mobiliteitsoplossingen. Een panel van 4 experts en innovators van Optimile, SiMS Mobility, Traject en LinkedCar bracht hun visie over de impact en opportuniteiten voor hun bedrijf in de mobiliteits sector maar ook voor alle andere bedrijven”, gaat Roland verder. “Er werd gesproken hoe je een bestaande vloot kan omvormen om future proof te zijn en te voldoen aan de noden van de huidige en toekomstige werknemers. Denk maar aan alternatieven als fietsen, deelwagens en openbaar vervoer en hoe je dat kostenplaatje tegenover die van een wagen zet.”

Elektrische wagens ontdekken

Van 17 tot en met 19 september volgen dan drie dagen waarop CEO’s 4 Climate ondernemers de kans geeft om een groot gamma aan elektrische wagens en service providers te ontdekken en er zelf een testrit maken. “Zowat alle merken met een elektrische model in hun gamma zullen er zijn. Op die manier kunnen ondernemers kennis maken met de wagen en er alles over te weten komen. De drie dagen zullen doorgaan in Snowball in Kortrijk.

Inschrijven is verplicht via deze link.

CEO’s 4 Climate (kortweg C4C) wil inspireren en andere ondernemers tonen hoe ze met hun bedrijf de opwarming van de aarde kunnen tegengaan en tonen dat die acties hun bedrijf en de omgeving waarin ze actief zijn ook versterken.

The post CEO’s 4 Climate helpt bedrijven vergroenen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-helpt-bedrijven-vergroenen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/07/CRM-26-06-21-Roland-Maes-en-Zuhal-Demir-400x225.jpgCEO’s 4 Climate, CRM Group
Shop 4 Climate: duurzame prestaties voor, tijdens en na het werk https://www.made-in.be/west-vlaanderen/shop-4-climate-duurzame-prestaties-voor-tijdens-en-na-het-werk/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/shop-4-climate-duurzame-prestaties-voor-tijdens-en-na-het-werk/#respond Sun, 21 Mar 2021 10:19:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=214320 Met ecologische en originele producten wil Shop 4 Climate een duurzame mindset aanmoedigen in het Belgische bedrijfsleven.

The post Shop 4 Climate: duurzame prestaties voor, tijdens en na het werk appeared first on Made in.

]]>

“De ecologische voetafdruk van je bedrijf verkleinen kan met een elektrisch wagenpark, zonnepanelen of paperless werken. Maar het begint vooral met een duurzame mindset”, vertelt Veerle Dury, business development manager bij Shop 4 Climate. “Met duurzame en originele producten wil Shop 4 Climate aantonen dat duurzaam ondernemen ook klein kan beginnen, van binnen naar buiten.”

Shop 4 Climate is een B2B-webshop met duurzame producten en geschenken. “Van kantoormateriaal tot koffie, laptoptassen en schoonmaak- of verzorgingsproducten.  We hebben een breed gamma aan producten waarmee we duurzaamheid introduceren in alle facetten van het dagelijks leven: voor, tijdens en na het werk.”

Op naar een duurzame mindset

Met ruim 24 duurzame merken wil Shop 4 Climate zowel werkgevers als werknemers aanspreken. “Onder eco gifts vind je cadeaubonnen en producten in cadeauverpakking, het ideale geschenk voor je medewerkers of collega’s. Mag het iets origineler zijn? Dan bieden we ook cadeaupakketten aan voor diverse gelegenheden en elk type persoonlijkheid. Is je collega een Active Anna, een Coffee Addict Cris of een Bureau Beau? In één van onze 22 pakketten vind je gegarandeerd een gepast geschenk vol producten die een duurzame mindset aanmoedigen.”

Duurzame donderdag

Shop 4 Climate hanteert een hybride online kanaal, waarbij betaling en logistiek gescheiden worden. “Werknemers kunnen zo ook een bestelling plaatsen via een eigen account gelinkt aan de account van hun bedrijf.”

De levering van de producten gebeurt steeds op het bedrijf zelf en op een vaste dag naar keuze. “Zo willen we de transportketen en de impact op het klimaat beperken. Wie weet wordt deze vaste leverdag wel de ecodag op jouw bedrijf: een duurzame donderdag bijvoorbeeld!”

Binnenkort wordt er ook een personalisatieluik gelanceerd. “Zo kan je bijvoorbeeld herbruikbare koffiebekers personaliseren voor al je werknemers. Nog een manier om duurzaamheid systematisch te laten doorsijpelen op je werkplek.”

De merken

“We werken zo veel mogelijk samen met lokale leveranciers en leveranciers uit naburige landen. De producten worden geselecteerd op basis van vaste parameters. We kijken naar de oorsprong en het duurzaam productieproces van onze producten. Dat gaat van de verpakking tot de werkomstandigheden in productie. Een label kan maar hoeft niet, de sociale meerwaarde van een project is minstens even belangrijk.”

“Heldere informatie meegeven aan onze klanten over het duurzaamheidsaspect van onze producten is belangrijk. Daarom hebben we er bewust sterk op ingezet in onze on- en offline communicatie”, besluit Veerle.

Shop 4 Climate is een eco-friendly webshop vol duurzame producten en geschenken voor werkgevers en werknemers.

The post Shop 4 Climate: duurzame prestaties voor, tijdens en na het werk appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/shop-4-climate-duurzame-prestaties-voor-tijdens-en-na-het-werk/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/03/Publi8_hoofdafbeelding-400x225.jpgCRM Group, Shop 4 Climate
CRM FOG houdt je werkomgeving virusvrij https://www.made-in.be/west-vlaanderen/crm-fog-houdt-je-werkomgeving-virusvrij/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/crm-fog-houdt-je-werkomgeving-virusvrij/#respond Sun, 24 Jan 2021 13:11:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=189696 CRM FOG maakt virussen en bacteriën onschadelijk in elke binnenruimte.

The post CRM FOG houdt je werkomgeving virusvrij appeared first on Made in.

]]>

Vanuit de doelstelling om bedrijven op menselijk vlak te ontzorgen, richtte CRM Group de tak CRM CARE op. Daarmee biedt het een reeks van producten aan die het welzijn van werknemers optimaliseert. Eén van die nieuwste producten is CRM FOG: een toestel dat bacteriën, micro-organismen en virussen in een mum van tijd vernietigt.

“Deze gecertificeerde fogger vernevelt droge, onzichtbare en desinfecterende mist, bestaande uit gestabiliseerde waterstofperoxide, en maakt op die manier virussen en bacteriën onschadelijk”, vertelt Dimitri Deneyer, projectverantwoordelijke van CRM FOG. “De techniek zorgt ervoor dat zowel de ruimte als alle oppervlakten virusvrij worden gemaakt.”

“Verder maken we het verschil met onze software: het toestel is makkelijk programmeerbaar en beschikt bovendien over een sensor die de verneveling automatisch stopt wanneer die beweging detecteert.”

Snel en zonder zorgen

CRM FOG werkt efficiënt en vernevelt een gemiddelde kamer op 2 minuten. Na 20 minuten is de ruimte opnieuw toegankelijk. Ook naar gebruiksvriendelijkheid scoort de fogger goede punten. Dankzij wieltjes en een handvat is het toestel ook mobiel.

“De levering en installatie rusten op onze schouders, net als het onderhouden en bijvullen van de fogger. Zo bieden we een totale ontzorging aan de hand van verhuur. Bovendien kunnen we op deze manier voortdurend software-updates voorzien, want wie weet vraagt de nieuwe Covid-variant bijvoorbeeld om een langere verneveling. We volgen alles op de voet en stellen softwarematig bij waar nodig.”

Elektronicavriendelijk

Niet alleen voor kleine en grote ruimtes, maar ook voor een volledige bedrijfsgebouwen of een grote overdekte ruimte biedt CRM CARE oplossingen. CRM FOG is dan ook breed toepasbaar, van een woon-zorgcentrum met aparte woonunits, horecazaken of eventlocaties tot kantoorgebouwen en publieke ruimtes.

“Andere desinfectie-oplossingen met natte verneveling zorgen vaak voor problemen met technische apparatuur, zoals bancontactapparaten of branddetectoren. Dat is met de droge mist van ons toestel niet het geval. De toegepaste techniek zorgt voor een fijne verneveling waardoor elektronica of branddetectie geen hinder ondervinden en extra werk of kosten vermeden worden.”

Wat na het vaccin?

CRM FOG is een extra tool, een toestel dat de kans op verdere besmetting verkleint. “Wanneer je gevaccineerd bent, kan je nog steeds drager zijn van het virus, werkruimtes besmetten en zo collega’s in gevaar brengen. Bovendien werkt het niet alleen tegen COVID-19. Ook bacteriën, schimmels, andere virussen zoals het norovirus, en zelfs schurft worden door de fogger volledig vernietigd.”

Jouw bedrijf of werkplek virusvrij maken? Neem dan contact op via 056 36 14 80 en Dimitri adviseert je nadien graag tijdens een eerste online afspraak over de toepassingsmogelijkheden. Meer info vind je ook in deze video.

CRM CARE ontzorgt bedrijven in de optimalisatie van het welzijn van hun werknemers.

The post CRM FOG houdt je werkomgeving virusvrij appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/crm-fog-houdt-je-werkomgeving-virusvrij/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/01/CRM_Afbeelding-400x225.pngCRM Care, CRM Group
Pentatec, een veilige cyberomgeving in 5 stappen https://www.made-in.be/west-vlaanderen/pentatec-een-veilige-cyberomgeving-in-5-stappen/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/pentatec-een-veilige-cyberomgeving-in-5-stappen/#respond Sun, 06 Dec 2020 13:29:25 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=169656 @pentatec.be checks, coaches, creates, cures and covers! Zo kan jouw bedrijf in alle veiligheid én comfort inzetten op digitale technologie.

The post Pentatec, een veilige cyberomgeving in 5 stappen appeared first on Made in.

]]>

Van een eenvoudige netwerkverbinding tot geautomatiseerde machines of doorgedreven cloudoplossingen, jouw onderneming is altijd wel op één of andere manier verbonden met de wereld. Dat is een prachtig feit, maar brengt ook valkuilen met zich mee. Daarom beveiligt Pentatec, business unit van CRM Group, jouw bedrijf in vijf alomvattende stappen.

Met Pentatec biedt globale IT-partner CRM Group de ultieme cyberveiligheidsoplossing voor jouw onderneming. Business Unit Manager Bert Robbens legt uit: “In vijf stappen begeleiden wij bedrijven naar een veilige IT-omgeving. Of het nu gaat om een bescheiden KMO of een grote industriële speler, Belgische bedrijven lopen de laatste jaren een verhoogd risico op downtime, dataverlies of cybercriminaliteit.”

We check

Pentatec begint zijn aanpak bij de bron. “Eerst laten we, na goedkeuring van de klant, een pentest uitvoeren door een team van certified ethical hackers. Zo gaan we na hoe moeilijk het is om van buitenaf binnen te dringen in een bedrijfsnetwerk. Vervolgens starten we een interne veiligheidsaudit, waarmee we reeds bestaande IT-infrastructuur in kaart brengen.”

We coach

Nadat er een momentopname is van de cyberveiligheid in het bedrijf, stelt Pentatec een adviesrapport samen. “Met een uitgekiemd trainingstraject leiden we ook medewerkers op en creëren we bewustzijn rond potentiële cybergevaren binnen je bedrijf.”

We create

In deze derde stap werkt Pentatec op basis van de unieke situatie bij bedrijven een specifiek stappenplan uit. Met de juiste hardware, software en aanvullende trainingen bouwen zij dan de ideale cyberomgeving.

We cure

Een pentest en audit zijn momentopnames. Om ook nieuwe kwetsbaarheden in kaart te brengen, werkt Pentatec met de vulnerability scanner. “Glipt er later toch iets door de mazen van het net? Dan is snelle en accurate actie vereist. Het Pentatec Security Incident Respons Team staat voor je klaar, zo worden problemen snel opgelost voor ze erger worden.”

We cover

Dankzij de voorgaande vier stappen kan Pentatec een cyberveiligheid van quasi 100% garanderen. Maar om ook de eventuele restrisico’s te dekken, slaan ze de handen in elkaar met verzekeraars. Gewapend met onze bedrijfsaudit en de geboekte resultaten, bekom je als ondernemer een aantrekkelijke én voordelige polis.”

Het vijfledige stappenplan van Pentatec biedt veiligheid en comfort voor allerhande bedrijven. “Wij hopen met deze aanpak niet alleen KMO’s, maar ook industriële maakbedrijven aan te spreken. Er zit namelijk erg veel technologie in industrial control systems, maar die zijn vaak ondermaats beveiligd. Wacht niet tot het te laat is en vraag je gratis pen-test aan via www.pentatec.be.”

Als Cyber Security Specialist biedt Pentatec innovatieve oplossingen voor uw digitaal comfort en veiligheid.

The post Pentatec, een veilige cyberomgeving in 5 stappen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/pentatec-een-veilige-cyberomgeving-in-5-stappen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2020/12/hoofdafbeelding-400x225.jpgCRM Group, Pentatec
Roland Maes (CRM Group) levert grote innovatieve bijdrage in de strijd tegen Covid https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-crm-group-levert-grote-innovatieve-bijdrage-in-de-strijd-tegen-covid/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-crm-group-levert-grote-innovatieve-bijdrage-in-de-strijd-tegen-covid/#respond Mon, 30 Nov 2020 14:30:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=165541 Roland Maes komt met nieuwe technologie in de strijd tegen Covid

The post Roland Maes (CRM Group) levert grote innovatieve bijdrage in de strijd tegen Covid appeared first on Made in.

]]>

WAREGEM- De Waregemse ondernemer Roland Maes van de CRM Group (software applicaties voor bedrijven) is er samen met enkele partnerbedrijven in geslaagd om een nieuw toestel te ontwerpen dat de strijd met het stilaan beruchte virus efficiënt moet aangaan. Via diepgaand onderzoek is de nieuwe technologie in staat om oppervlakten en de lucht te reinigen van bacteriën, schimmels, virussen en wat al niet meer. Er wordt vooral gemikt op de horeca, woonzorgcentra, bedrijven en fitnesscentra.   

Roland Maes zelfs noemt zijn nieuw project een spin-off van zijn CEO’s 4 Climate-actie (C4C) die hij eerder dit jaar op het getouw zette. Met C4C wilde hij de bedrijfswereld diepgaand sensibiliseren om te denken aan het milieu en acties te ondernemen die bijdragen tot een betere wereld op dat vlak. Nu komt hij dus met een foggertoestel ofte een vernevelaar op de markt die de strijd tegen corona en andere virussen moet aanbinden.

“Jarenlang was ik al bezig met het zoeken naar een oplossing voor het desinfecteren van oppervlakten tegen bacteriën zoals salmonella in de horeca”, vertelt Maes. “De vraag kwam er via mijn broer Herman, die oprichter is van Maes Inox (toonaangevend bedrijf in de bouw van grootkeukens).  Het Covid-tijdperk heeft er nu voor gezorgd dat we veel verder gegaan zijn, en dus ook gezocht hebben naar een oplossing om virussen te doden, meer bepaald Covid-19. Hieruit is een fogger of vernevelaar uit ontstaan voor het doden van allerlei micro-organismen in de lucht en oppervlakten, zijnde schimmels, bacteriën, sporen en virussen.”

Software van de toekomst

Maes wilde en kon dit niet alleen aan, want de fogger had behoefte aan de nodige elektronica en software. Daarom werd gezocht naar de nodige partnerships. Het vroegere Maes Inox werd, als expert van de horeca behoeften, één van de betrokken partijen. De andere partners aan boord zijn elektronica-specialist Quicksand, ontwerper Blackbirds (voor het vinden van de juiste componenten) en Roam Tec (voor de juiste biocide). CRM, het bedrijf van Roland Maes zelf staat volledig in voor de software op basis van IoT (internet of things). “Cloud software die een must is als je bijvoorbeeld duizenden foggers in binnen- en buitenland, moet aansturen”, aldus Maes.

Project van eigen bodem

Roland Maes is terecht fier. Hij heeft nu alle vergunningen op zak, ook de belangrijke vergunning van de FOD Volksgezondheid voor het gebruik van de biocide (met name gestabiliseerde waterstofperoxide) in een breed toepassingsveld, zoals ook in de voedingssector. “Vandaar dan ook dat deze foggeroplossing de meest effectieve en veilige oplossing is daar alles wat kan geïntegreerd worden qua technologie ook aanwezig is”, aldus Maes. “Bovendien wordt alles zo goed als volledig ontworpen op Vlaamse bodem, waarmee we -in de geest van C4C- onze ecologische voetafdruk weten te minimaliseren.”

Van het foggertoestel werden inmiddels al enkele honderden exemplaren geleverd.

 

The post Roland Maes (CRM Group) levert grote innovatieve bijdrage in de strijd tegen Covid appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-crm-group-levert-grote-innovatieve-bijdrage-in-de-strijd-tegen-covid/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2020/11/Maes-Roland-fogger_05-400x225.jpgBlackbirds, CEO's 4 Climate, CRM Group, Maes Inox, Quicksand, Roam Tec
Roland Maes pleit voor dringende win-win-win-win constructie https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-pleit-voor-dringende-win-win-win-win-constructie/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-pleit-voor-dringende-win-win-win-win-constructie/#respond Wed, 17 Jun 2020 10:52:13 +0000 https://www.made-in.be/?p=143763 The post Roland Maes pleit voor dringende win-win-win-win constructie appeared first on Made in.

]]>

WAREGEM – Van Roland Maes, CEO van het IT-consultancybedrijf CRM Group en bezieler van de CEO’s 4 Climate-beweging, is bekend dat hij er graag uitgesproken en goed gefundeerde meningen op nahoudt. Dat bewijst hij nu nogmaals met zijn doordachte post-corona analyse. Kort gezegd: als het ‘nieuwe’ spaargeld aangesproken en beloond wordt, dan zal de economie en de hele maatschappij daar ook snel de vruchten van plukken.

Roland Maes gaat in zijn visie de problemen die zich stellen na corona niet uit de weg. De werkloosheid neemt zienderogen toe en de bedrijven bouwen spijts de bazooka’s van de overheid hun investeringen af of nemen een afwachtende houding aan. “De gevolgen laten zich raden”, aldus Maes. “De kans is groot dat dit leidt tot een hyperinflatie met een vicieuze cirkel voor gevolg van toenemende werkloosheid, verarming van de bevolking, sociale ongelijkheid, enzovoort.”

Wie een probleem stelt moet ook met een oplossing durven aandraven, en dat doet Roland Maes ook. Uitgaande van de feitelijke vaststelling dat de spaarboekjes in ons land al zijn opgelopen met tien miljard euro en tegen eind dit jaar misschien wel met 20 miljard. Of met de woorden van Roland Maes: financiële steun aan de werknemers vertaalt zich in ‘dood geld op de spaarboekjes’ en steunmaatregelen aan bedrijven hebben weinig zin in een kleine open economie zoals we die in België kennen.

Iedereen winnaar

“Ik stel daarom een WIN-WIN-WIN-WIN oplossing voor”, aldus Roland Maes. “Laat ons die extra spaargelden (de spaargelden die opgepot werden tijdens de coronacrisis) verplicht investeren in de bedrijven die duurzaam investeren en ondernemen, en dit via een fonds met kapitaalgarantie door de overheid en een gegarandeerd rendement van bijvoorbeeld 2 procent. Dat zou alleen maar voordelen hebben. De investeringen zouden verder gaan, er zou minder kans zijn op hyperinflatie en de koopkracht zou gevrijwaard blijven want alle burgers kunnen een graantje meepikken door het reactiveren van de economie. De overheid tenslotte zou extra inkomsten genereren waardoor er geen extra belastingen nodig zijn. Kortom: een win voor de overheid, een win voor de burger, een win voor de duurzame bedrijven en een win voor het milieu.”

Goede voorbeeld

De CRM Group uit Waregem heeft in volle coronatijd zwaar geïnvesteerd in extra mankracht. Op drie maanden tijd werden liefst 25 nieuwe medewerkers aangeworven, vooral om het  duurzaamheidsverhaal te ondersteunen. Roland Maes is overtuigd dat deze investering op de lange termijn zijn vruchten zal afwerpen.

The post Roland Maes pleit voor dringende win-win-win-win constructie appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-pleit-voor-dringende-win-win-win-win-constructie/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/westvlaanderen/2020/06/Maes-Roland-CRM-Group-nieuwe-foto-2-400x225.jpgCRM Group
CRM Group helpt bedrijven in deze periode efficiënt, duurzaam én veilig op weg https://www.made-in.be/west-vlaanderen/crm-group-helpt-bedrijven-in-deze-periode-efficient-duurzaam-en-veilig-op-weg/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/crm-group-helpt-bedrijven-in-deze-periode-efficient-duurzaam-en-veilig-op-weg/#respond Sun, 24 May 2020 13:07:47 +0000 https://www.made-in.be/?p=143557 Heroriënteer je business met CRM Group.

The post CRM Group helpt bedrijven in deze periode efficiënt, duurzaam én veilig op weg appeared first on Made in.

]]>

WAREGEM – Van Roland Maes, CEO van het IT-consultancybedrijf CRM Group en bezieler van de CEO’s 4 Climate-beweging, is bekend dat hij er graag uitgesproken en goed gefundeerde meningen op nahoudt. Dat bewijst hij nu nogmaals met zijn doordachte post-corona analyse. Kort gezegd: als het ‘nieuwe’ spaargeld aangesproken en beloond wordt, dan zal de economie en de hele maatschappij daar ook snel de vruchten van plukken.

Roland Maes gaat in zijn visie de problemen die zich stellen na corona niet uit de weg. De werkloosheid neemt zienderogen toe en de bedrijven bouwen spijts de bazooka’s van de overheid hun investeringen af of nemen een afwachtende houding aan. “De gevolgen laten zich raden”, aldus Maes. “De kans is groot dat dit leidt tot een hyperinflatie met een vicieuze cirkel voor gevolg van toenemende werkloosheid, verarming van de bevolking, sociale ongelijkheid, enzovoort.”

Wie een probleem stelt moet ook met een oplossing durven aandraven, en dat doet Roland Maes ook. Uitgaande van de feitelijke vaststelling dat de spaarboekjes in ons land al zijn opgelopen met tien miljard euro en tegen eind dit jaar misschien wel met 20 miljard. Of met de woorden van Roland Maes: financiële steun aan de werknemers vertaalt zich in ‘dood geld op de spaarboekjes’ en steunmaatregelen aan bedrijven hebben weinig zin in een kleine open economie zoals we die in België kennen.

Iedereen winnaar

“Ik stel daarom een WIN-WIN-WIN-WIN oplossing voor”, aldus Roland Maes. “Laat ons die extra spaargelden (de spaargelden die opgepot werden tijdens de coronacrisis) verplicht investeren in de bedrijven die duurzaam investeren en ondernemen, en dit via een fonds met kapitaalgarantie door de overheid en een gegarandeerd rendement van bijvoorbeeld 2 procent. Dat zou alleen maar voordelen hebben. De investeringen zouden verder gaan, er zou minder kans zijn op hyperinflatie en de koopkracht zou gevrijwaard blijven want alle burgers kunnen een graantje meepikken door het reactiveren van de economie. De overheid tenslotte zou extra inkomsten genereren waardoor er geen extra belastingen nodig zijn. Kortom: een win voor de overheid, een win voor de burger, een win voor de duurzame bedrijven en een win voor het milieu.”

Goede voorbeeld

De CRM Group uit Waregem heeft in volle coronatijd zwaar geïnvesteerd in extra mankracht. Op drie maanden tijd werden liefst 25 nieuwe medewerkers aangeworven, vooral om het  duurzaamheidsverhaal te ondersteunen. Roland Maes is overtuigd dat deze investering op de lange termijn zijn vruchten zal afwerpen.

The post CRM Group helpt bedrijven in deze periode efficiënt, duurzaam én veilig op weg appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/crm-group-helpt-bedrijven-in-deze-periode-efficient-duurzaam-en-veilig-op-weg/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/westvlaanderen/2020/05/CRM_Afbeelding-400x225.jpgCRM Group
Roland Maes (CRM Group) roept bedrijven en burgers op tot een ecologische transitie https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-crm-group-roept-bedrijven-en-burgers-op-tot-een-ecologische-transitie/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-crm-group-roept-bedrijven-en-burgers-op-tot-een-ecologische-transitie/#respond Mon, 18 May 2020 17:55:42 +0000 https://www.made-in.be/?p=143538 The post Roland Maes (CRM Group) roept bedrijven en burgers op tot een ecologische transitie appeared first on Made in.

]]>

WAREGEM – Van Roland Maes, CEO van het IT-consultancybedrijf CRM Group en bezieler van de CEO’s 4 Climate-beweging, is bekend dat hij er graag uitgesproken en goed gefundeerde meningen op nahoudt. Dat bewijst hij nu nogmaals met zijn doordachte post-corona analyse. Kort gezegd: als het ‘nieuwe’ spaargeld aangesproken en beloond wordt, dan zal de economie en de hele maatschappij daar ook snel de vruchten van plukken.

Roland Maes gaat in zijn visie de problemen die zich stellen na corona niet uit de weg. De werkloosheid neemt zienderogen toe en de bedrijven bouwen spijts de bazooka’s van de overheid hun investeringen af of nemen een afwachtende houding aan. “De gevolgen laten zich raden”, aldus Maes. “De kans is groot dat dit leidt tot een hyperinflatie met een vicieuze cirkel voor gevolg van toenemende werkloosheid, verarming van de bevolking, sociale ongelijkheid, enzovoort.”

Wie een probleem stelt moet ook met een oplossing durven aandraven, en dat doet Roland Maes ook. Uitgaande van de feitelijke vaststelling dat de spaarboekjes in ons land al zijn opgelopen met tien miljard euro en tegen eind dit jaar misschien wel met 20 miljard. Of met de woorden van Roland Maes: financiële steun aan de werknemers vertaalt zich in ‘dood geld op de spaarboekjes’ en steunmaatregelen aan bedrijven hebben weinig zin in een kleine open economie zoals we die in België kennen.

Iedereen winnaar

“Ik stel daarom een WIN-WIN-WIN-WIN oplossing voor”, aldus Roland Maes. “Laat ons die extra spaargelden (de spaargelden die opgepot werden tijdens de coronacrisis) verplicht investeren in de bedrijven die duurzaam investeren en ondernemen, en dit via een fonds met kapitaalgarantie door de overheid en een gegarandeerd rendement van bijvoorbeeld 2 procent. Dat zou alleen maar voordelen hebben. De investeringen zouden verder gaan, er zou minder kans zijn op hyperinflatie en de koopkracht zou gevrijwaard blijven want alle burgers kunnen een graantje meepikken door het reactiveren van de economie. De overheid tenslotte zou extra inkomsten genereren waardoor er geen extra belastingen nodig zijn. Kortom: een win voor de overheid, een win voor de burger, een win voor de duurzame bedrijven en een win voor het milieu.”

Goede voorbeeld

De CRM Group uit Waregem heeft in volle coronatijd zwaar geïnvesteerd in extra mankracht. Op drie maanden tijd werden liefst 25 nieuwe medewerkers aangeworven, vooral om het  duurzaamheidsverhaal te ondersteunen. Roland Maes is overtuigd dat deze investering op de lange termijn zijn vruchten zal afwerpen.

The post Roland Maes (CRM Group) roept bedrijven en burgers op tot een ecologische transitie appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-crm-group-roept-bedrijven-en-burgers-op-tot-een-ecologische-transitie/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/legacy/westvlaanderen/2020/05/Maes-Roland-corona-400x225.jpgCRM Group