CEO's 4 Climate - Made in https://www.made-in.be Mon, 11 Apr 2022 08:20:03 +0000 nl-BE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.9.2 CEO’s 4 Climate versnelt de transitie voor trucks op waterstof https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-versnelt-de-transitie-voor-trucks-op-waterstof/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-versnelt-de-transitie-voor-trucks-op-waterstof/#respond Sun, 17 Apr 2022 08:17:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=369096 CEO’s 4 Climate wil de bubbel doorprikken, partijen samenbrengen en de transitie versnellen.

The post CEO’s 4 Climate versnelt de transitie voor trucks op waterstof appeared first on Made in.

]]>

Als echte doeners wil CEO’s 4 Climate duurzame veranderingen bewerkstelligen, zoals het inzetten van groene waterstof voor zwaar transport als oplossing voor het klimaat- en mobiliteitsprobleem. “Wij willen de bubbel doorprikken, de transitie versnellen en partijen samenbrengen”, vertelt zaakvoerder en bezieler Roland Maes.

“Batterijen kan je moeilijk inzetten voor zware trucks. Zware batterijen zijn duur en weinig energie-efficiënt. Je vindt die grondstoffen steeds minder en met een truck van 30 of 40 ton kan je niet elektrisch rijden”, steekt Maes van wal. “Omdat zwaar verkeer één van de heikele punten van onze maatschappij is, willen we met CEO’s 4 Climate inzetten op het voorzien van (groene) waterstof voor het zware verkeer. Dan kan je met een gerust geweten de baan op en bovendien is het goed voor het klimaat.

Subsidies

Toch is het niet makkelijk om iedereen te overtuigen van het project. Waterstoftankstations zijn vandaag duur en je kan er pas voorzien wanneer er klanten zijn. “Transportfirma’s hebben geen waterstoftrucks, maar gaan er zich ook geen aanschaffen want er zijn weinig of geen waterstoftankstations in België. Daarvoor moet eerst de regelgeving van de overheid omtrent het vervoer van waterstof op punt staan. Iedereen kijkt dus naar elkaar en wacht.”

CEO’s 4 Climate wil die bubbel doorprikken, de transitie versnellen en partijen samenbrengen binnen een ruim en wettelijk kader. Zo wordt gewerkt aan een Flanders Green Deal to Sustainable Mobility. Vanuit dat kader met doelstellingen wordt vervolgens een samenwerkingsconvenant getekend waardoor ook subsidies aangevraagd kunnen worden.

Dual Fuel

De transitie naar duurzame mobiliteit is een evolutie waarbij CO2-reductie bewerkstelligd wordt. “Een (tussen)oplossing ligt bij dual fuel trucks. Dat zijn verbrandingsmotoren waarbij je 30 à 40 procent waterstof in de dieselmotor spuit. Je vormt bestaande trucks om tot een waterstoftruck. Hierdoor begin je te voldoen aan de klimaatdoelstelling van 2030, waarbij CO2-reductie wordt verhoogd. Op die manier ga je opschalen door gebruikers samen te brengen om zo de noodzaak en het potentieel aan te tonen en de transitie sneller op gang te brengen.”

De komende maanden zal CEO’s 4 Climate volop inzetten op het sensibiliseren van bedrijven via Climate Cafés, themasessies, … om met werk- en stuurgroepen verder concrete cases uit te werken.

CEO’s 4 Climate (kortweg C4C) wil inspireren en andere ondernemers tonen hoe ze met hun bedrijf de opwarming van de aarde kunnen tegengaan en tonen dat die acties hun bedrijf en de omgeving waarin ze actief zijn ook versterken.

The post CEO’s 4 Climate versnelt de transitie voor trucks op waterstof appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-versnelt-de-transitie-voor-trucks-op-waterstof/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/04/CRM_afbeelding-400x225.jpgCEO's 4 Climate
CEO’s 4 Climate zet nieuwe stap richting waterstoftoepassingen https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-zet-nieuwe-stap-richting-waterstoftoepassingen/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-zet-nieuwe-stap-richting-waterstoftoepassingen/#respond Mon, 14 Mar 2022 18:37:55 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=358227 CEO's 4 Climate ijvert voor nieuwe waterstof toepassingen

The post CEO’s 4 Climate zet nieuwe stap richting waterstoftoepassingen appeared first on Made in.

]]>

KORTRIJK, WAREGEM – Na de infoavond rond waterstof in december, bracht CEO’s 4 Climate (het project van boegbeeld en stichter Roland Maes) de voorbije dagen opnieuw ruim 150 klimaatbewuste ondernemers samen voor een vervolg event in het kader van de opstart van een ‘Green Deal to Sustainable Mobility’. Bedoeling is om alweer een stap dichter te komen bij het eerste waterstof tankstation van Zuid-West-Vlaanderen en andere waterstof projecten die mee bijdragen aan de duurzame mobiliteit van de toekomst.

Op het programma stonden heel wat interessante sprekers zoals Louis Vercauter van CMB.TECH die dieper inging op de dual fuel motoren, waarbij waterstof wordt geïnjecteerd bij diesel motoren. SolencoPower en Vives lieten ook zien hoe zij met een elektrolyzer (groene) waterstof opwekken. Samen met de kennis en expertise van POM Limburg, die al een Hydrogen Society uitbouwde, kregen de aanwezigen een blik op de mogelijkheden en reeds beschikbare tools.

Voor de uitbouw van een Green Deal kon ook de Vlaamse Overheid niet ontbreken. Vanuit het Departement Omgeving werd toegelicht hoe de Green Deal en concrete acties tot stand kunnen komen. Die zijn nodig om binnen een gedragen kader, en met de nodige financiële steun, het project van CEO’s 4 Climate te kunnen waarmaken.

In de komende maanden is het de bedoeling om met de geïnteresseerde partijen werk- en taak groepen uit te bouwen om de doelstellingen en concrete acties vast te leggen om te komen tot een Flanders Green Deal to Sustainable Mobility en samenwerkingsconvenant. Waterstof biedt oplossingen voor zwaar transport tussen grote steden en zal samen met andere technologieën, zoals voertuigen met DC-motor, één van de technologieën van de toekomst zijn om een CO2-arme en duurzame mobiliteit te bekomen.

Meer info: www.ceos4climate.eu

The post CEO’s 4 Climate zet nieuwe stap richting waterstoftoepassingen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-zet-nieuwe-stap-richting-waterstoftoepassingen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2022/03/CEOs-4-Climate-debat-22-400x225.jpgCEO's 4 Climate, CMB.TECH, POM Limburg, Solenco Power, VIVES
CEO’s 4 Climate zet verder in op verduurzamen van ondernemerswereld https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-zet-verder-in-op-verduurzamen-van-ondernemerswereld/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-zet-verder-in-op-verduurzamen-van-ondernemerswereld/#respond Sun, 28 Nov 2021 14:21:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=314525 CEO’s 4 Climate is een netwerk van klimaatbewuste ondernemers. Op 7 december organiseert het een infoavond rond waterstof als brandstof en het eerste waterstof tankstation in Zuid-West-Vlaanderen.

The post CEO’s 4 Climate zet verder in op verduurzamen van ondernemerswereld appeared first on Made in.

]]>

CEO’s 4 Climate organiseert op 7 december een infoavond rond waterstof als brandstof en het eerste waterstof tankstation in Zuid-West-Vlaanderen. Het doel: inzetten op het verduurzamen van de ondernemerswereld en hun transport. “We bestaan nu iets meer dan een jaar en naast inspireren en informeren, willen we ook echt dingen veranderen.”

CEO’s 4 Climate, het netwerk voor klimaatbewuste ondernemers, bestaat iets meer dan een jaar. Een jaar waarin het, ondanks de coronabeperkingen, heel wat informatie kon verzamelen rond duurzame mobiliteit. Informatie die het ook heeft kunnen delen met leden, partners en bedrijven.

“Zo was er een infosessie over laadpalen, het juridisch en fiscale kader van duurzame mobiliteit gevolgd door het meer praktische EV-drivers event waar men elektrische wagens kon testen. Daarnaast organiseerden we ook ons eerste Climate Café in juni met minister Zuhal Demir”, vertelt Maarten De Ruyck, marketing en event coördinator bij CEO’s 4 Climate.

“Het mooie is dat we verschillende sectoren kunnen warm maken die op hun beurt kennis met elkaar uitwisselen. Zo kunnen we naast informeren ook echt impact hebben en ontstaan er nieuwe projecten”, gaat Maarten verder.

Waterstof

Zo groeide uit het EV-drivers event de ambitie om verder te kijken dan elektrisch rijden en wordt op 7 december een infoavond georganiseerd rond waterstof als brandstof en het eerste waterstof tankstation in Zuid-West-Vlaanderen.

“Samen met Brugge Geeft Energie, Febiac, Hogeschool VIVES en de transportsector willen we ondernemers informeren over de mogelijkheden die waterstof biedt. Ook een kabinetsmedewerker van minister voor Mobiliteit Lydia Peeters zal er spreken over hoe dit past binnen haar beleid. Het doel is samenwerkingen met bedrijven op poten zetten om in Zuid-West-Vlaanderen een grote hub op te richten die inzet op milieuvriendelijk transport. Een hub waar er naast laadpalen voor elektrische wagens en deelwagens, ook de mogelijkheid zal zijn om waterstof te tanken. Dat is een vrij uniek concept in België.”

Vooruitblik op 2022

Naast de transportsector kijkt C4C ook naar de bouwsector want het netwerk wil ook andere thema’s onder de loep nemen om bedrijven te helpen verduurzamen. “De geplande Green Summit rond Circulair bouwen in samenwerking met de stad Kortrijk schuift, gezien de coronamaatregelen, op naar het voorjaar van 2022.”

Wie wil deelnemen, vindt alle informatie op www.ceos4climate.eu.

CEO’s 4 Climate (kortweg C4C) wil inspireren en andere ondernemers tonen hoe ze met hun bedrijf de opwarming van de aarde kunnen tegengaan en tonen dat die acties hun bedrijf en de omgeving waarin ze actief zijn ook versterken.

The post CEO’s 4 Climate zet verder in op verduurzamen van ondernemerswereld appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/ceos-4-climate-zet-verder-in-op-verduurzamen-van-ondernemerswereld/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/11/CRM_Afbeelding-400x225.jpgCEO's 4 Climate, CRM Group
Roland Maes (CRM, CEO’s 4 Climate) krijgt grote erkenning voor zijn sociale démarches in Wallonië https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-crm-krijgt-grote-erkenning-voor-zijn-sociale-demarches-in-wallonie/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-crm-krijgt-grote-erkenning-voor-zijn-sociale-demarches-in-wallonie/#respond Wed, 24 Nov 2021 21:21:55 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=315811 Roland Maes schrijft uniek sociaal verhaal in zwaar getroffen Wallonië

The post Roland Maes (CRM, CEO’s 4 Climate) krijgt grote erkenning voor zijn sociale démarches in Wallonië appeared first on Made in.

]]>

WAREGEM – Na de overstromingsramp in Wallonië, kwam Roland Maes, boegbeeld van de beweging CEO’s 4 Climate en zelf CEO van het Waregemse CRM, zeer snel over de brug om de hoge nood te helpen dragen. Hij deed dat onder meer met zijn gratis ter beschikking gestelde Foggers die schimmels in onder water gelopen huizen monddood maakt. Maes ging ook nog verder met een uitgebreide sociale actie, waarbij klederen en goederen worden ingezameld om aan de lokale bevolking in de Vesderstreek weg te schenken. De erkenning en het respect in Wallonië voor zoveel West-Vlaamse edelmoedigheid zijn groot.    

“Al vanaf de tweede week na de overstroming van de Vesder in Wallonië (14-15 juli ’21) zijn we met ons team en op wekelijkse basis een pak foggertoestellen gratis gaan bezorgen om de mensen te helpen”, vertelt Maes. “We kwamen terecht bij mensen waarvan hun huis zwaar beschadigd was door de overstroming maar bij wie het huis nog te redden viel, op voorwaarde dat alles werd uitgedroogd én gedesinfecteerd. De infectie ontstond door allerlei schimmels die in alle kleuren op de muren groeiden, bij warmte en vocht, wat in de gegeven  omstandigheden natuurlijk overvloedig aanwezig was. Mooi was het niet en bovendien was het ook erg gevaarlijk voor de gezondheid.”

Gratis hulp

De Waregemse foggers van CRM (het bedrijf van Maes) hebben fantastische resultaten bereikt en de nood van vele honderden mensen helpen ledigen. Nu de winter er aan komt, blijven de mensen meer thuis en de schimmels zorgen voor longaandoeningen in overvloed. Mensen worden serieus ziek, soms van blijvende aard. “Begrijpelijk dus dat de mensen ons graag zien komen”, aldus nog Roland Maes. “We hebben dat alles ook gratis gedaan, goed wetende dat onze foggers door het intense gebruik ook telkens danig in waarde zakten. Niet erg als we de mensen konden helpen.”

Kerstmarkt met een goed doel

De grootmoedige en edelmoedige Roland Maes, en met hem zijn équipe, heeft daarnaast ook een uitgebreide sociale actie op het getouw gezet. Rond deze tijd worden massaal spullen (kledij, speelgoed, huisraad) ingezameld die straks op een grote kerstmarkt (waarschijnlijk in Trooz) zullen verdeeld worden onder de bevolking. “We kunnen daarbij rekenen op uitgebreide medewerking van grote winkelketens, zoals Hubo, Plafomat en straks allicht ook Lidl”, aldus de voortrekker van de beweging CEO’s 4 Climate.

Slotsom van dit verhaal: bij de selectie van de West-Vlaamse ambassadeurs had deze Roland Maes ook wel zijn plaats mogen opeisen.

foto: Roland Maes op bezoek in Wallonië

 

The post Roland Maes (CRM, CEO’s 4 Climate) krijgt grote erkenning voor zijn sociale démarches in Wallonië appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/roland-maes-crm-krijgt-grote-erkenning-voor-zijn-sociale-demarches-in-wallonie/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/11/Maes-Roland-Vesder-400x225.jpgCEO's 4 Climate, CRM
‘Made in’ brainstormt met 70 CEO’s over duurzaamheid https://www.made-in.be/west-vlaanderen/made-in-brainstormt-met-70-ceos-over-duurzaamheid/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/made-in-brainstormt-met-70-ceos-over-duurzaamheid/#respond Wed, 06 Oct 2021 08:25:24 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=295447 Vijftig CEO's debatteren over duurzaamheid

The post ‘Made in’ brainstormt met 70 CEO’s over duurzaamheid appeared first on Made in.

]]>

ANTWERPEN – In Antwerpen organiseerde Mediahuis, moedermaatschappij van ‘Made in‘, een uniek event rond duurzaamheid. Vijftig vooraanstaande CEO’s (uit zowel de kmo wereld als uit de wereld van de hele grote bedrijven) kwamen van gedachten wisselen over het modewoord bij uitstek in de ondernemerswereld: duurzaamheid. Van West-Vlaamse zijde tekenden onder meer present: Dirk Wynants (Extremis), Pieter Loose (Ekopak), Roland Maes (CEO’s 4 Climate) en Axel Ronse (Sixie). 

De verduurzaming van de  bedrijven is niet meer weg te denken in de maatschappij van morgen en ‘Made in’ wil zich engageren om een aanmoedigende en connecterende rol te spelen. 

De informatie uitwisseling bleek er een met grote toegevoegde waarde. Het niveau van de interventies van de CEO’s zorgde voor een frisse kijk op de meest uiteenlopende thema’s die men kan bedenken rond de term ‘duurzaamheid’. Ward Bosmans, hoofdredacteur van Made in Mechelen, zorgde voor boeiende en intellectueel onderbouwde introducties bij elk thema.

Zeven thema’s passeerden de revue:

  • De transportsector innoveert te weinig op vlak van alternatieve vervoersmiddelen (de meerderheid vond dat er wél voldoende acties worden ondernomen).
  • Het is niet realistisch om kerncentrales te sluiten (de meerderheid vond die stelling niet houdbaar).
  • Er moet een quota komen voor meer vrouwen in bestuursraden in de privésector (de vrouwelijke ondernemers vonden verplichte quota geen goed idee).
  • Bedrijfsgebouwen moeten energieneutraal zijn (ja, maar mag niet ten koste gaan van andere en meer dringende maatregelen)
  • Onze mondmaskers kwamen uit China, moeten we meer inzetten op producten Made in Belgium? (opvallend pleidooi pro maakindustrie, maar dan ‘Made in Europe’)
  • Afval is dé basis voor een nieuw product (het aantal initiatieven op het terreinen toont dat dit volop in gang is).
  • Werkgeluk van de medewerkers is prioriteit bij Belgische bedrijven (wordt als een evidentie ervaren, maar werknemers kunnen en moeten er ook zelf toe bijdragen)

In bijlage: fotoreportage

The post ‘Made in’ brainstormt met 70 CEO’s over duurzaamheid appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/made-in-brainstormt-met-70-ceos-over-duurzaamheid/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/10/SS41-400x225.jpgCEO's 4 Climate, Ekopak, Extremis, Mediahuis, Sixie
Vliegende reporters: CEO’s 4 Climate geloven meer en meer in elektrificatie van de autovloot https://www.made-in.be/west-vlaanderen/vliegende-reporters-ceos-4-climate-geloven-meer-en-meer-in-elektrificatie-van-de-autovloot/ https://www.made-in.be/west-vlaanderen/vliegende-reporters-ceos-4-climate-geloven-meer-en-meer-in-elektrificatie-van-de-autovloot/#respond Wed, 22 Sep 2021 15:21:15 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=289598 CEO's 4 Climate willen voortrekkersrol spelen in de vergroening van het wagenpark

The post Vliegende reporters: CEO’s 4 Climate geloven meer en meer in elektrificatie van de autovloot appeared first on Made in.

]]>

KORTRIJK – Roland Maes, drijvende kracht achter CEO’s 4 Climat, organiseerde zijn eerste ‘mini-autosalon, waar de meeste merken ook present gaven. Rode draad door het op Evolis georganiseerde event: tonen hoe ver het staat met de elektrificatie van het wagenpark. Een event als dit zorgt alvast voor een grote sensibilisering richting meer duurzame mobiliteit. 

CEO’s 4 Climate is een netwerk van gelijkgestemde ondernemers die rotsvast geloven dat ze op vlak van duurzaamheid bakens kunnen verzetten. Via een reeks events worden de leden en de buitenwereld gesensibiliseerd.

De voorbije dagen werd op een tweedaagse, ook toegankelijk voor het grote publiek, de vergroening van het wagenpark van naderbij bekeken. Alle grote merken tekenden present, met uitzondering van Mercedes en de Audi-groep. Het ‘mini groene autosalon’ kon rekenen op grote belangstelling.

Volgens Roland Maes, bezieler van CEO’s 4 Climate, is rond elektrificatie van het wagenpark het point of no return bereikt. “De bedrijfswereld  beseft meer en meer dat de vloten duurzamer moeten worden”, aldus Maes. “De CEO’s moeten daarin een belangrijke voortrekkersrol in spelen. Gelukkig zijn de ondernemers zich meer en meer bewust van het feit dat de omslag er moet komen. Men staat er positief tegenover. Overigens gaat het niet alleen om auto’s. Ook fietsen en moto’s moeten mee in het groene verhaal.”

Volgens Roland Maes moet ook de overheid, steeds in samenwerking met de privé, een versnelling hoger schakelen en er mee voor zorgen dat het aantal laadpalen drastisch omhoog gaat. Maes benadrukt ook dat het in de toekomst om meer zal gaan dan elektrificatie alleen. Hydrogen of waterstof zal ook zijn rol spelen.

 

The post Vliegende reporters: CEO’s 4 Climate geloven meer en meer in elektrificatie van de autovloot appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/west-vlaanderen/vliegende-reporters-ceos-4-climate-geloven-meer-en-meer-in-elektrificatie-van-de-autovloot/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/Roland-Maes-zittend-small-400x225.jpgCEO's 4 Climate
CEO’s 4 Climate inspireren elkaar op vlak van duurzaamheid https://www.made-in.be/antwerpen/ceos-4-climate-inspireren-elkaar-op-vlak-van-duurzaamheid/ https://www.made-in.be/antwerpen/ceos-4-climate-inspireren-elkaar-op-vlak-van-duurzaamheid/#respond Wed, 22 Sep 2021 07:00:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=289501 Samenwerken loont, ook op het vlak van duurzaamheid.

The post CEO’s 4 Climate inspireren elkaar op vlak van duurzaamheid appeared first on Made in.

]]>

WAREGEM – CEO’s 4 Climate (C4C) is een initiatief van Roland Maes van CRM-Group. Het is een netwerk van en voor ondernemers die de opwarming van het klimaat zien als een groot, maar oplosbaar probleem. “We zien die oplossing zelfs als een kans voor onze ondernemingen”, zegt Roland Maes. Hoe ze dat willen aanpakken lees je hieronder.

CEO’s 4 Climate wil andere ondernemers informeren, inspireren en verbinden met als doel duurzaam te veranderen. “We fungeren als accelerator en facilitator van de duurzame transitie. Over verschillende sectoren heen wil C4C kennis delen, partnerships laten ontstaan en een positief verhaal tonen waarbij bedrijven het verschil maken”, legt Roland Maes uit. Hij is al 30 jaar de man achter CRM Group, een IT-bedrijf dat door de jaren uitgegroeid is tot een ruime groep met verschillende divisies. IT blijft de basis, maar die wordt vandaag de dag vooral ingezet voor duurzame, ecologische en groene toepassingen.

Geen praatbarak
De organisatie werd pas opgericht in 2020 maar telt toch al een 100-tal leden. CEO’s 4 Climate wil in de eerste plaats vooruitgang boeken op het vlak van duurzaamheid. “We willen geen praatbarak zijn”, zegt Roland Maes. “We willen concrete acties doen. We zijn doeners. Hoe we dat aanpakken? We organiseren bijvoorbeeld Climate Café’s met infosessies over bepaalde thema’s. Vorig weekend was dat bijvoorbeeld het EV drive event waar de aanwezigen testritten konden doen met verschillende elektrische wagens en info kregen over laadpalen.”

“We willen geen praatbarak zijn, we zijn doeners.”

Roland Maes – CEO’s 4 Climate
Roland Maes – CEO’s 4 Climate

Brouwerij Vanhonsebrouck
Een mooi voorbeeld van een van de partners van CEO’s 4 Climate is dat van brouwerij Vanhonsebrouck, de brouwers van onder andere het Kasteelbier. Zij investeerden vier miljoen euro in een nieuwe verpakkingslijn voor de speciaalbieren. Plastic wordt gebannen en wegwerpfolie wordt bio-afbreekbaar. Bovendien gaan ze hun bieren ook in blik verkopen. Daarvoor is er minder water nodig omdat blikjes gerecycleerd worden terwijl flesjes moeten gespoeld worden voor ze herbruikt kunnen worden.

Spin-offs
Ondertussen zijn er al een aantal spin-offs ontstaan vanuit het netwerk van CEO’s 4 Climate. Shop 4 Climate is een webshop met duurzame geschenken en unieke producten voor duurzame prestaties vóór, tijdens en na het werk. SiMS Mobility is een platform voor duurzame mobiliteit bij bedrijven waarmee men die mobiliteit in kaart wil brengen, een transitieplan opzetten en uitvoeren, met een duidelijke online platform met resultaten (TCO, efficiëntie, …)

Duurzaam ondernemen stopt dus niet aan de poort van je bedrijf. Wie partnerships aangaat kan veel inspiratie halen uit wat andere bedrijven doen.

Infosessie over elektrisch rijden

“Met CEO’s 4 Climate hopen we dat er privé-initiatieven ontstaan door een aantal geïnteresseerde bedrijven samen te brengen. Op dat vlak willen wij een accelerator zijn.”

Roland Maes – CEO’s 4 Climate

Niet wachten op overheid
Mobiliteit is volgens Roland Maes een van de grootste uitdagingen naar de toekomst. “Hoe gaan we er bijvoorbeeld voor zorgen dat waterstof kan doorbreken? Wie gaat de tankstations bouwen? Ook op het vlak van laadpalen staan wij nog een stuk achter op de ons omringende landen. In Nederland hebben ze tienmaal meer laadpalen dan hier. Als bedrijfsleiders willen wij niet wachten op subsidies van de overheid. Met CEO’s 4 Climate hopen we dat er privé-initiatieven ontstaan door een aantal geïnteresseerde bedrijven samen te brengen. Op dat vlak willen wij een accelerator zijn.”

Tien makkelijke duurzaamheidstips voor bedrijven van CEO’s 4 Climate

  1. Ban plastieken flessen. Geef je werknemers een hervulbare fles cadeau en installeer een waterkraan waar ze de fles kunnen vullen.
  2. Plaats zonnepanelen. Het is een klassieker, maar je kan je zonne-energie bijvoorbeeld ook gebruiken om de elektrische bedrijfswagens op te laden.
  3. Denk eens na over je afvalverwerking. Sorteer je het afval? Kan je bepaalde dingen hergebruiken? Heb je bijvoorbeeld een overschot aan papier of karton, misschien kan een ander bedrijf dat wel nuttig gebruiken.
  4. Maak een bewuste keuze voor duurzame kantoormaterialen. Sommige dingen zijn herbruikbaar of zijn gemaakt uit gerecycleerde materialen. Ik denk bijvoorbeeld aan schriften of tassen gemaakt van koffiegruis.
  5. Gebruik biologisch afbreekbare of plantaardige zeep en onderhoudsproducten.
  6. Stel een deelfiets ter beschikking van je medewerkers.
  7. Zet een tafel buiten en plant wat meer groen zodat je medewerkers hun pauze kunnen nemen in een aangename, natuurlijke omgeving.
  8. Bouw je vloot van bedrijfswagens stap per stap om naar elektrische wagens.
  9. Installeer waterputten voor de opvang van het regenwater dat op je dak valt. Gebruik dat regenwater voor het sanitair.
  10. Onthard je parking. Leg waterdoorlatende tegels in plaats van asfalt of beton.

ceos4climate.eu

The post CEO’s 4 Climate inspireren elkaar op vlak van duurzaamheid appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/antwerpen/ceos-4-climate-inspireren-elkaar-op-vlak-van-duurzaamheid/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/Roland-maes-wereldbol-small-400x225.jpgCEO's 4 Climate, CRM Group
Made in moedigt bedrijven aan duurzamer te ondernemen https://www.made-in.be/vlaams-brabant/made-in-moedigt-bedrijven-aan-duurzamer-te-ondernemen/ https://www.made-in.be/vlaams-brabant/made-in-moedigt-bedrijven-aan-duurzamer-te-ondernemen/#respond Fri, 17 Sep 2021 03:35:00 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=287129 The post Made in moedigt bedrijven aan duurzamer te ondernemen appeared first on Made in.

]]>

LEUVEN/HALLE/VILVOORDE/BRUSSEL – Vanaf volgende week pakt Made in uit met ‘Sustainable Stories’, een dossier rond duurzaamheid met als doel bedrijven in Vlaanderen te inspireren om duurzamer te ondernemen. Hiermee willen we ons als B2B-nieuwsmedium engageren om een inspirerende en aanmoedigende rol in te nemen.

Meer dan ooit is duurzaam ondernemen van onbeschrijfelijk belang voor mens en planeet. De laatste tijd springen heel wat ondernemingen op de kar: zit het écht verweven in hun bedrijfsstrategie of is het een PR-verhaal? Uit ons recent lezersonderzoek blijkt alleszins dat ondernemers graag nog meer willen lezen over groene economie in de media.

Wat is duurzaam ondernemen precies en hoe begin je er aan? Hier bieden we de komende weken een antwoord op door waardevolle tips, diepgaande interviews en knappe cases uit de bedrijfswereld te brengen. Onze Vliegende Reporters werpen een blik achter de schermen bij pionierende bedrijven in Vlaanderen en zetten Sustainable Starters in de kijker.

Partners 

Luminus en CEO’s for Climate zijn onze ondersteunende partners in het verhaal.

Luminus: “Wij streven naar een CO2-neutrale energietoekomst, waarbij bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden, met behulp van elektriciteit en innovatieve oplossingen. We willen bedrijven in België helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen en energie te besparen”, zegt CEO Grégoire Dallemagne.

“CEO’s 4 Climate brengt klimaatbewuste ondernemers samen om hen te inspireren en informeren over diverse topics om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. We willen fungeren als facilitator en accelerator van de duurzame transitie en zo tonen dat bedrijven het verschil kunnen maken”, vult Roland Maes – CEO en bezieler van CEO’s 4 Climate aan.

50 rolmodellen 

 Made in selecteerde 50 rolmodellen uit de bedrijfswereld die sterk inzetten op sustainability en laat hen in dialoog gaan over complexe vraagstukken en opvallende standpunten. Hun kennis en expertise zal de basis vormen van een videoreeks die in oktober op made-in.be wordt uitgezonden.

Debat 

Bovendien zal er ook een debat te zien zijn tussen o.a. voormalige weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters, CEO van JBC Ann Claes en CSR Professional of the Year Philippe Weiler. Met hen gaan we nog dieper in op klimaat- en duurzaamheidskwesties.

Je kan vanaf maandag alles volgen op onze dossierpagina, hier op Made-in.be!

The post Made in moedigt bedrijven aan duurzamer te ondernemen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/vlaams-brabant/made-in-moedigt-bedrijven-aan-duurzamer-te-ondernemen/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/1-2-400x225.pngCEO's 4 Climate, Luminus
Made in moedigt bedrijven aan om duurzamer te ondernemen https://www.made-in.be/kempen/made-in-moedigt-bedrijven-aan-om-duurzamer-te-ondernemen-3/ https://www.made-in.be/kempen/made-in-moedigt-bedrijven-aan-om-duurzamer-te-ondernemen-3/#respond Thu, 16 Sep 2021 22:31:47 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=287165 Een dossier met duurzame verhalen uit onze regio en heel Vlaanderen!

The post Made in moedigt bedrijven aan om duurzamer te ondernemen appeared first on Made in.

]]>

Vanaf volgende week pakt Made in uit met ‘Sustainable Stories’, een dossier rond duurzaamheid met als doel bedrijven in Vlaanderen te inspireren om duurzamer te ondernemen. Hiermee willen we ons als b2b-nieuwsmedium engageren om een inspirerende en aanmoedigende rol in te nemen.

Meer dan ooit is duurzaam ondernemen van onbeschrijfelijk belang voor mens en planeet. De laatste tijd springen heel wat ondernemingen op de kar: zit het écht verweven in hun bedrijfsstrategie of is het een PR-verhaal? Uit ons recent lezersonderzoek blijkt alleszins dat ondernemers graag nog meer willen lezen over groene economie in de media.

Wat is duurzaam ondernemen precies en hoe begin je er aan? Hier bieden we de komende weken een antwoord op door waardevolle tips, diepgaande interviews en knappe cases uit de bedrijfswereld te brengen. Onze Vliegende Reporters werpen een blik achter de schermen bij pionierende bedrijven in Vlaanderen en zetten Sustainable Starters in de kijker.

Luminus en CEO’s for Climate als ondersteunende partners

“Wij streven naar een CO2-neutrale energietoekomst, waarbij bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden, met behulp van elektriciteit en innovatieve oplossingen. We willen bedrijven in België helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen en energie te besparen”, zegt Grégoire Dallemagne, ceo van Luminus.

“Ceo’s 4 Climate brengt klimaatbewuste ondernemers samen om hen te inspireren en informeren over diverse topics om hun bedrijfsvoering te verduurzamen”, zegt Roland Maes, ceo en bezieler van CEO’s 4 Climate. “We willen fungeren als facilitator en accelerator van de duurzame transitie en zo tonen dat bedrijven het verschil kunnen maken.”

50 rolmodellen uit de bedrijfswereld

Made in selecteerde 50 rolmodellen uit de bedrijfswereld die sterk inzetten op sustainability en laat hen in dialoog gaan over complexe vraagstukken en opvallende standpunten. Hun kennis en expertise zal de basis vormen van een videoreeks die in oktober op made-in.be wordt uitgezonden.

Bovendien zal er ook een debat te zien zijn tussen o.a. voormalige weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters, CEO van JBC Ann Claes en CSR Professional of the Year Philippe Weiler. Met hen gaan we nog dieper in op klimaat- en duurzaamheidskwesties.

Je kan vanaf maandag alles volgen op onze dossierpagina, hier op Made-in.be!

The post Made in moedigt bedrijven aan om duurzamer te ondernemen appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/kempen/made-in-moedigt-bedrijven-aan-om-duurzamer-te-ondernemen-3/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/1-1-400x225.pngCEO's 4 Climate, Luminus, Made in
Made in Limburg wil u inspireren qua duurzaamheid https://www.made-in.be/limburg/made-in-limburg-wil-u-inspireren-qua-duurzaamheid/ https://www.made-in.be/limburg/made-in-limburg-wil-u-inspireren-qua-duurzaamheid/#respond Thu, 16 Sep 2021 16:34:50 +0000 https://www.made-in.be/no-region/?p=287098 Vanaf maandag tonen we onze groene kant...

The post Made in Limburg wil u inspireren qua duurzaamheid appeared first on Made in.

]]>

Vanaf volgende week pakt Made in Limburg uit met Sustainable Stories, een dossier rond duurzaamheid. Het doel? Bedrijven in de regio inspireren om duurzamer te ondernemen. Hiermee willen we ons als B2B-nieuwsmedium engageren om een inspirerende en aanmoedigende rol op te nemen.

Meer dan ooit is duurzaam ondernemen van belang voor mens en planeet. Steeds meer ondernemingen springen op de kar. Maar: zit de duurzaamheidsgedacht écht verweven in hun bedrijfsstrategie of is het eerder een PR-verhaal? Uit ons recent lezersonderzoek blijkt alleszins dat u graag meer wil lezen over groene economie.

Maar wat is duurzaam ondernemen precies en hoe begin je er aan? Hier bieden we de komende weken een antwoord op door waardevolle tips, diepgaande interviews en knappe cases uit de bedrijfswereld te brengen. Onze Vliegende Reporters werpen een blik achter de schermen bij pionierende bedrijven en zetten Sustainable Starters in de kijker.

Dit initiatief loopt in samenwerking met Luminus en CEO’s 4 Climate. “Wij streven naar een CO2-neutrale energietoekomst, waarbij bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden”, zegt Marleen Nijsten van Luminus. “Daar werken we actief aan mee en willen we bedrijven in België helpen om hun CO2-voetafdruk te verkleinen en energie te besparen.”

“CEO’s 4 Climate brengt klimaatbewuste ondernemers samen om hen te inspireren en informeren over diverse topics om hun bedrijfsvoering te verduurzamen”, aldus Roland Maes – CEO en bezieler van CEO’s 4 Climate. “We willen fungeren als facilitator en accelerator van de duurzame transitie en zo tonen dat bedrijven het verschil kunnen maken.”

Vanaf maandag zijn diverse artikels, video’s en interviews over dit boeiende topic te volgen op de dossierpagina van deze website. Er komen rolmodellen aan bod, er zal een debat te zien zijn, en duurzame starters worden aan u voorgesteld. Komt dat zien!

The post Made in Limburg wil u inspireren qua duurzaamheid appeared first on Made in.

]]>
https://www.made-in.be/limburg/made-in-limburg-wil-u-inspireren-qua-duurzaamheid/feed/ 0 https://madein-cdn-prod.s3.amazonaws.com/uploads/2021/09/2021_09_Made-in_beeld-persbericht-duurzaamheid-002-400x225.pngCEO's 4 Climate, Luminus, Made in Limburg