Nieuws Limburg “We kunnen nu ons doel veel sneller behalen” 

“We kunnen nu ons doel veel sneller behalen” 

“We kunnen nu ons doel veel sneller behalen” 

Vlerick Business School gaat samen met werkgeversorganisatie VKW Limburg haar Entrepreneurship Academy uitrollen in het oosten van ons land. “Veel ondernemers lopen tegen een burnout aan als ze bij ons aankloppen”, zegt professor Miguel Meuleman van Vlerick. “Wij helpen hen structureel te werken in plaats van operationeel.”

Als Academic Director van Vlericks Entrepreneurship Academy staat Meuleman mee aan de organisatie van de verschillende trajecten. “Academisch is alles bij Vlerick heel goed onderbouwd. De opleidingen zijn heel praktijkgericht en we gaan echt naast de ondernemers staan. We willen zo het levenslang leren promoten. Zo krijg je een heel sterk communitygevoel, want ondernemers leren veel van elkaar.” 

“VKW heeft een heel belangrijke sociale missie om de lokale economie te boosten”, legt Meuleman uit. “We werken al langer met hen samen en we merken dat er relatief minder Limburgse en Antwerpse ondernemers bij ons vertegenwoordigd zijn in vergelijking met de andere provincies. Wij beschikken over een goede academische onderbouw, zij over een zeer sterk netwerk. Daarom zien we dit als een win-winsituatie.” 

Met name het traject KMO Excellence wordt naar Limburg uitgebreid. “We ontwikkelden hiervoor de 360-graden groeiscan,” legt Meuleman uit, “waarbij we systematisch in kaart brengen waar de sterktes en de zwaktes van het bedrijf liggen. De problemen zijn heel uiteenlopend, maar we zien vaak als gemeenschappelijke noemer delegeren en afstand nemen van operationele processen.” 

Meer dan een opleiding 

Dat beaamt Alexandra Limage, zaakvoerster van het transportbedrijf Sprint Transport: “Tijdens de opleiding KMO Excellence van Vlerick heb ik geleerd om áán mijn organisatie te werken in plaats van ín mijn organisatie. Meer afstand nemen, meer met strategie en groei bezig zijn, nadenken over de toekomst, je team uitbreiden … Al die zaken bereiden jouw bedrijf voor op het volgende niveau.” 

Sinds de coronacrisis heeft Sprint Transport zich nog meer toespitst op het transport van gesteriliseerd medisch materiaal. “Veel ondernemers zijn zoekende”, zegt Limage daarover. “Zeker met hetgeen we de afgelopen twee jaar meegemaakt hebben en alle toekomstige uitdagingen. Dankzij de opleiding kunnen we nu veel sneller ons doel behalen. Daarom hebben Limburgse ondernemers de begeleiding van Vlerick zeker nodig.” 

De bedrijfsleidster is fan van het communitygevoel dat er binnen Vlerick en VKW heerst. “Wat ik heel belangrijk vind, is dat het niet stopt bij de opleiding”, vertelt Limage enthousiast. “Je kan achteraf nog steeds mailen met de professoren en gebruikmaken van de bibliotheek. Je zit echt mee in de Vlerick-community en dat is heel mooi.” 

De Vlerick Entrepreneurship Academy biedt ondernemers en hun teams de tools om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen en te professionaliseren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.