The post Til je carrière naar een hoger niveau met de Open Borders MBA appeared first on Made in.
]]>De moderne managers van morgen? Die worden klaargestoomd in de Euregio. Daar bieden UHasselt, HEC Liège en FH Aachen University of Applied Sciences samen de Open Borders MBA aan. Deelnemers die de MBA succesvol afleggen, krijgen een volwaardig diploma en zijn klaar voor een volgende stap van hun carrière. “Het is een pittige, hands-on opleiding waar zowel de deelnemers als zijn of haar bedrijf de vruchten van plukt”, weet professor Piet Pauwels.
Geen enkele regio is zo rijk op zo veel gebieden als de Euregio. Ook op academisch vlak staat ze sterk in haar schoenen met de Engelstalige Open Borders MBA die al 10 jaar lang talenten van morgen aflevert tegen een sterke prijs-kwaliteit. De opleiding gaat één weekend per maand door, gespreid over twee jaar.
“Tijdens een voorbereidingsprogramma leren de deelnemers de theorie. Tijdens lessen on campus, in Eupen, gaan we aan de slag met praktijkvoorbeelden. Deze MBA streeft werkelijk naar competentieversterking”, vertelt professor Vandemaele.
Jaarlijks volgen een kleine 20-tal mensen de opleiding. Zij worden geselecteerd op basis van hun curriculum, motivatie en selectiegesprekken. De gemiddelde deelnemer is 37 jaar, heeft minstens 13 jaar werkervaring en komt uit diverse sectoren.
“We zien vaak ondernemers en middle management profielen. 14 weekends lang worden zij ondergedompeld in vakken zoals leiderschap, bedrijfsfinanciering, internationale marketing en change management. We zoeken ambitieuze deelnemers met veel potentieel die ook de opleiding zelf iets te bieden hebben”, aldus Vandemaele.
Gauthiér Pauly volgde de Open Borders MBA vorig jaar. Als ingenieur bouwkunde werd hij bij het Tessenderlose Alcomel gepromoveerd tot operationeel directeur en wilde hij zijn kennis verbreden.
“Veel zaken die in de MBA aan bod komen, heb ik dagelijks nodig in mijn job. Zondag eindigde een opleidingsweekend en maandag kon ik het al meteen toepassen”, aldus Pauly. “Het interessante is dat de MBA geen specialist van je maakt, wel een generalist wat in mijn ervaring de ideale manier van vorming is voor een (toekomstige) manager.”
“Je wordt hier klaargestoomd als moderne manager”, vult Pauwels aan. “Je stapt hier niet buiten als financieel specialist of marketeer, maar zal wel met kennis van zake kunnen meespreken over hun activiteiten. Na de MBA zal je dus zowel strategisch als organisatorisch op een beredeneerde manier kunnen sturen.”
Kmo’s kunnen de MBA financieren via de kmo-portefeuille. Als privépersoon kan je de inschrijving fiscaal inbrengen. De Open Borders MBA begint in januari. Het voorbereidingsprogramma start in september. Inschrijven kan nu al via deze website.
De Open Borders MBA is een executive programma op hoog niveau voor ervaren managers uit de Euregio en daarbuiten.
The post Til je carrière naar een hoger niveau met de Open Borders MBA appeared first on Made in.
]]>The post CEO’s 4 Climate versnelt de transitie voor trucks op waterstof appeared first on Made in.
]]>Als echte doeners wil CEO’s 4 Climate duurzame veranderingen bewerkstelligen, zoals het inzetten van groene waterstof voor zwaar transport als oplossing voor het klimaat- en mobiliteitsprobleem. “Wij willen de bubbel doorprikken, de transitie versnellen en partijen samenbrengen”, vertelt zaakvoerder en bezieler Roland Maes.
“Batterijen kan je moeilijk inzetten voor zware trucks. Zware batterijen zijn duur en weinig energie-efficiënt. Je vindt die grondstoffen steeds minder en met een truck van 30 of 40 ton kan je niet elektrisch rijden”, steekt Maes van wal. “Omdat zwaar verkeer één van de heikele punten van onze maatschappij is, willen we met CEO’s 4 Climate inzetten op het voorzien van (groene) waterstof voor het zware verkeer. Dan kan je met een gerust geweten de baan op en bovendien is het goed voor het klimaat.
Toch is het niet makkelijk om iedereen te overtuigen van het project. Waterstoftankstations zijn vandaag duur en je kan er pas voorzien wanneer er klanten zijn. “Transportfirma’s hebben geen waterstoftrucks, maar gaan er zich ook geen aanschaffen want er zijn weinig of geen waterstoftankstations in België. Daarvoor moet eerst de regelgeving van de overheid omtrent het vervoer van waterstof op punt staan. Iedereen kijkt dus naar elkaar en wacht.”
CEO’s 4 Climate wil die bubbel doorprikken, de transitie versnellen en partijen samenbrengen binnen een ruim en wettelijk kader. Zo wordt gewerkt aan een Flanders Green Deal to Sustainable Mobility. Vanuit dat kader met doelstellingen wordt vervolgens een samenwerkingsconvenant getekend waardoor ook subsidies aangevraagd kunnen worden.
De transitie naar duurzame mobiliteit is een evolutie waarbij CO2-reductie bewerkstelligd wordt. “Een (tussen)oplossing ligt bij dual fuel trucks. Dat zijn verbrandingsmotoren waarbij je 30 à 40 procent waterstof in de dieselmotor spuit. Je vormt bestaande trucks om tot een waterstoftruck. Hierdoor begin je te voldoen aan de klimaatdoelstelling van 2030, waarbij CO2-reductie wordt verhoogd. Op die manier ga je opschalen door gebruikers samen te brengen om zo de noodzaak en het potentieel aan te tonen en de transitie sneller op gang te brengen.”
De komende maanden zal CEO’s 4 Climate volop inzetten op het sensibiliseren van bedrijven via Climate Cafés, themasessies, … om met werk- en stuurgroepen verder concrete cases uit te werken.
CEO’s 4 Climate (kortweg C4C) wil inspireren en andere ondernemers tonen hoe ze met hun bedrijf de opwarming van de aarde kunnen tegengaan en tonen dat die acties hun bedrijf en de omgeving waarin ze actief zijn ook versterken.
The post CEO’s 4 Climate versnelt de transitie voor trucks op waterstof appeared first on Made in.
]]>The post Glowi facilities blinkt uit bij bedrijven appeared first on Made in.
]]>Shiny.Happy.Glowi. Die slogan weerklinkt meer en meer op de werkvloer, want sinds de overname van Ariel in 2020 speelt Glowi facilities – voorheen Het Poetsbureau for business – een steeds grotere glansrol in de professionele schoonmaak. Ook glaswas behoort tot het aanbod. “Open dialoog en feedback, dat is waar we écht het verschil willen maken”, zeggen CEO Jo Mellemans en Operations Director Diederik De Roeck.
Een kwaliteitsvolle schoonmaakdienst leveren voor kantoren, winkels, publieke gebouwen en industriële omgevingen, dat is wat Glowi facilities drijft. De sleutel voor die kwaliteit? Professionele werknemers die in een eigen Academy worden opgeleid. Zo bezitten alle glazenwassers bijvoorbeeld een VCA-certificaat, noodzakelijk voor de grotere opdrachten.
“We willen evolueren van dienstencheque- naar dienstenbedrijf”, vertelt Mellemans. “Dat doen we door mensen te ontzorgen bij hen thuis, maar zeker ook in hun bedrijf en in hun job.”
Corona zette immers extra schijnwerpers op de hygiëne van de werkplek. “Nauwkeurig schoonmaken doen we altijd, maar sinds corona is de frequentie wel de hoogte in gegaan”, weet De Roeck. “Een propere werkruimte brengt dan ook verschillende voordelen met zich mee: zo is het een extra troef bij het vinden en behouden van goede werkkrachten.”
Glowi facilities weet dat maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds meer aan belang wint en wil dan ook een duurzame partner voor hun klanten zijn.
“We leggen onze werknemers in de watten wat zich vertaalt in een hoog retentiecijfer. Op die manier kunnen we de continuïteit van onze dienstverlening garanderen. Ook ons wagenpark proberen we te vergroenen en sinds kort hebben we een partnership met Go Forest om via aanplanting van bomen ons steentje bij te dragen aan een groenere planeet en lokale werkgelegenheid”, verduidelijkt Mellemans.
“Daarnaast kiezen we voor ecologische schoonmaakproducten en bekijken we samen met de klant hoe we bijvoorbeeld recyclagepunten kunnen opstellen of water kunnen besparen”, vult De Roeck aan.
Glowi facilities is een innovatieve uitdager, maar heeft niet de intentie om de grootste te worden.
“Wel willen we bij de betere spelers in de schoonmaaksector behoren en daarvoor blijven we innoveren. Zo onderscheiden we ons ook met onze app. Hierin worden KPI’s zoals klachten- en tijdsregistraties, technische fiches en extra opdrachten bijgehouden en makkelijk beschikbaar gemaakt. Zo kunnen we op een transparante manier met klanten werken en kort op de bal spelen om een aanpak op maat aan te bieden”, besluit het duo.
Stralen als bedrijf? Glowi facilities gaat de uitdaging aan. Meer info via deze website.
De gecertificeerde schoonmakers van Glowi facilities laten elke dag kantoren, winkels, publieke gebouwen en industriële omgevingen blinken. Met kennis van zaken én een glimlach!
The post Glowi facilities blinkt uit bij bedrijven appeared first on Made in.
]]>The post Groep Jam versterkt elektrisch fleetgamma met EQB appeared first on Made in.
]]>Mercedes-Benz is altijd al een vooruitstrevend merk geweest en dat uit zich vandaag in het breedste gamma op de markt wanneer het op elektrisch rijden aankomt. Zo verwelkomde Groep Jam begin dit jaar de EQB in haar showroom. Dat is dé fleetwagen bij uitstek voor mensen met een groot gezin. En er is nog een eyecatcher: de EQE.
Met een ruim aanbod aan plug-in hybride en volelektrische personenwagens, en daarnaast vele elektrische mogelijkheden voor bestelwagens, biedt Groep Jam voor ieder die elektrisch wil rijden wat wils. Daar komen nu twee pareltjes bij. De eerste, de Mercedes-Benz EQB, staat al te pronken in Hasselt, Bree, Lommel en Dilsen-Stokkem.
“De wagen heeft alle unieke eigenschappen van de GLB, maar is dus volledig elektrisch. Bijzonder is dat het gaat om het eerste elektrische model van Mercedes-Benz waarbij je de optie hebt om tot 7 zitplaatsen te gaan. Dat in combinatie met de luxueuze afwerking en het comfort dat je van het merk gewoon bent. De EQB is dus de ideale gezinswagen en past ook netjes binnen het fleetaanbod”, zegt sales director van Groep Jam Sebastiaan Rutten.
De EQB is verkrijgbaar in drie pakketten: de business line, luxury line en AMG line, elk met hun aparte eigenschappen, maar waar ’t verschil ‘m vooral in de designafwerking zit. Als eerste werden de motorvarianten EQB 300 en EQB 350 gelanceerd, maar intussen is ook de EQB 250 er. Die is zelfs iets goedkoper en heeft bovendien een groter rijbereik, tot wel 469 kilometer (WLTP)*. De prijs van de EQB 250 start vanaf 57.959 euro, inclusief BTW.
En dan is er nog de Mercedes-Benz EQE, de tweede elektrische berline van het automerk, die intussen ook in de showroom staat. “Vergelijk ‘m gerust met de compacte versie van de EQS die voor de happy few was. Met een rijbereik van maar liefst 660 kilometer (WLTP) en een toegankelijkere prijs zal deze wagen ongetwijfeld in de smaak vallen.”
Nog een speciale feature van Mercedes-EQ is Green Charging. Daarmee garandeert Mercedes-Benz dat je wagen gedurende 200.000 kilometer uitsluitend met echte groene stroom wordt gevoed. Daarover lees je hier meer. Als duurzame wagen kan dat dus zeker tellen.
Van 20 tot 30 april staan ook de EQ Experience Days gepland. Dan kan je bij Groep Jam alles rond elektrisch rijden ontdekken en testrijden.
*De actieradius is vastgesteld aan de hand van VO 2017/1151/EU. De actieradius is afhankelijk van de configuratie van het voertuig.
Groep Jam is een erkend concessiehouder en servicepunt van Mercedes-Benz met vestigingen in Hasselt, Bree, Lommel en Dilsen-Stokkem.
The post Groep Jam versterkt elektrisch fleetgamma met EQB appeared first on Made in.
]]>The post Pami laat Beobank aangenaam werken appeared first on Made in.
]]>Sinds september 2021 zit Beobank in haar nieuwe hoofdzetel: Tower D in het Brusselse Quatuor-complex. Het project kreeg intern de naam ‘Beobank House’ en die naam zegt het allemaal: het nieuwe kantoor is een plek waar iedereen thuiskomt. Pami creëerde er een mix van formeel en informeel meubilair waarbij kwaliteit, design en ergonomie harmonieus in elkaar overvloeien.
“Kwaliteit, design en ergonomie zijn heel belangrijk voor ons en Pami had dat meteen begrepen. Zij zorgden voor verschillende type werkstekken, accessoires, lockers en het meubilair. Daarnaast liep ook de samenwerking heel vlot, aangenaam en efficiënt”, vertelt Hilde Van der Perre, verantwoordelijke aankoop en logistiek Beobank.
“Spelend met de sfeer, de kleuren en het meubilair hebben we elke zone ontwikkeld op maat van de activiteit. En dat valt erg in de smaak bij zowel medewerkers als bezoekers. We kunnen echt zeggen dat Beobank een plaats is waar iedereen graag komt werken”, besluit Pierre Delvaux, operationeel directeur Beobank.
Pami ontwerpt al meer dan 50 jaar kantoorconcepten en realiseert inspirerende werkomgevingen. 100% Made in Belgium.
The post Pami laat Beobank aangenaam werken appeared first on Made in.
]]>The post Kempense wereldspeler ziet zonnepanelen optimaal renderen appeared first on Made in.
]]>80 miljoen. Dat is het aantal jetons dat b-token op jaarbasis produceert in haar uitvalsbasis in Retie. Een productieproces dat best energieopslorpend is, maar eentje dat volledig via groene stroom verloopt. In 2019 breidde de wereldspeler in gepersonaliseerde jetons haar zonnepanelenpark flink uit en werd daarin volledig ontzorgd door EcoFusion. Een investering die vandaag volop rendeert.
b-token is producent van gepersonaliseerde jetons. Daarvoor gebruikt het plastickorrels, maar evengoed gerecycleerde materialen op basis van ingezamelde visnetten en kauwgomafval, en biologische materialen zoals hout en aardappelzetmeel. Met een export naar bijna 100 landen mag je b-token gerust een wereldspeler noemen.
“In 2019 hebben we onze vestiging in Retie verder uitgebreid en tegelijkertijd geïnvesteerd in groene energie. Het productieproces is namelijk zeer energie-intensief, zowel door het versmelten van materialen als door het hydraulische aspect dat eraan te pas komt. Om de energiefactuur te drukken en duurzamer te ondernemen, zijn we via via bij EcoFusion beland. Een samenwerking die van bij de start sterk uit de startblokken schoot”, vertelt Jonas Douwen, mede-eigenaar van b-token.
EcoFusion is naast installateur vooral ook adviseur. “We gaan de stabiliteit van de daken na, doen een netstudie, berekenen het aantal zonnepanelen dat nodig is, onderzoeken de optimale oriëntatie van de panelen, brengen de keuringen in orde, enzovoort. Een ontzorging van A tot Z”, vertelt Emiel Damen, projectbegeleider van EcoFusion.
“Onze PV-installatie is geëvolueerd van 20 naar 125 kilowattpiek dankzij de installatie van 350 extra zonnepanelen. Vandaag kunnen we tot 95% van de eigen opgewekte energie zelf gebruiken, terwijl we de overschot injecteren op het net. Daarnaast krijgen we als premie groenestroomcertificaten via Fluvius, waardoor deze investering al op 4 jaar tijd is terugverdiend”, aldus Douwen.
“Zowel naar duurzaamheid toe als voor de portefeuille vormen zonnepanelen een uitermate interessant investering. Zeker met de huidige energieprijzen valt er heel veel te winnen. Voor kmo’s waar het stroomverbruik overdag is, is direct verbruik pure winst”, weet Hans den Ouden, zaakvoerder van EcoFusion.
Het project bij b-token verliep bijzonder vlot, met midden juni een offerteaanvraag en de installatie in september. Nadien blijft EcoFusion een naservice leveren.
“Naast het voortraject en de installatie volgen we dagelijks ook meer dan 3.000 installaties in real time op. Loopt er iets mis met een paneel of omvormer, dan zorgen we meteen voor een herstelling”, aldus den Ouden. “Op 2,5 jaar tijd is dat hier nog niet moeten gebeuren. Naast de professionaliteit krijg je bij EcoFusion dus zeker ook de garantie van kwaliteit”, besluit Douwen.
EcoFusion is een ervaren installateur van zonnepanelen, thuisbatterijen, laadpalen en airco-warmtepompen die voor een totaalontzorging gaat.
The post Kempense wereldspeler ziet zonnepanelen optimaal renderen appeared first on Made in.
]]>The post De 10 voordelen van ondernemen op zonnepanelen appeared first on Made in.
]]>Elke dag maak je als ondernemer cruciale beslissingen over de toekomst van je bedrijf en je medewerkers. Ook energie is één van die beslissingen. Luminus deelt de grootste voordelen van hoe de installatie van zonnepanelen je onderneming vooruithelpt.
1. Terugverdientijd
Dankzij een gemiddelde terugverdientijd tussen 8 en 10 jaar en een productiegarantie van 25 jaar kan je 15 tot 20 jaar profiteren van pure winst én bespaar je meteen op je energiefactuur.
2. Goedkoop
De kostprijs van zonnepanelen ligt 3 keer lager dan 10 jaar geleden. Nog nooit waren ze zo goedkoop. Dat maakt een zonnepaneleninstallatie zelfs interessant zonder steunmaatregelen, al zijn die er nog wel. Een premie-overzicht vind je hier.
3. Directe besparing
Vanaf de eerste dag na de opstart heb je een daling van je energiefactuur.
4. Minder afhankelijk
Je voorziet in je eigen energiebehoefte, wat meer zekerheid op lange termijn biedt. Bovendien betaal je geen bijdragen en distributiekosten aan netbeheerders of overheidsbelastingen op eigen geproduceerde energie.
5. Wintermaanden
Ook tijdens de winter en op minder zonnige dagen produceer je elektriciteit. België telt gemiddeld 1600 à 1700 zonne-uren per jaar en dat is voldoende om zonnepanelen rendabel te maken.
6. Hoog rendement
Er zijn weinig spaar- of investeringsmogelijkheden die zo’n hoog rendement opleveren als zonnepanelen: maar liefst 14%. Met een productiegarantie van 25 jaar wordt het rendement tot 80% garandeert.
7. Anticiperen
De regelgeving rond zonnepanelen verandert regelmatig. Nu investeren is dus extra aantrekkelijk, want na 2022 verdwijnt het verhoogd fiscaal voordeel van 25% investeringsaftrek ipv 13,5%. Daarnaast is er een eenmalige investeringspremie. Die zal jaarlijks dalen tot ze verdwijnt in 2025.
8. Steun van overheid en gewesten
Met een energiecontract met een injectievergoeding zoals Comfy Pro word je vergoed voor de overtollige elektriciteit die je op het net injecteert. Naast de verhoogde investeringsaftrek en de investeringspremie kan je het aankoopbedrag ook gewoon afschrijven over een voorlopig onbeperkte tijd (bijvoorbeeld 15 tot 20 jaar), afhankelijk van je inkomsten. De moeite waard om dit met je boekhouder te bekijken.
In een beperkt aantal gevallen zullen ook gemeente of provinciebesturen ondersteuning bieden. Luminus raadt je daarom aan om hiernaar te informeren bij je lokale instanties.
9. Onderhoudsvriendelijk
Zonnepanelen zijn grotendeels zelfreinigend en vergen weinig onderhoud.
10. Duurzame investering
Het is een goede investering voor de toekomst: je ondersteunt het groene image van je onderneming en beperkt je CO2-uitstoot. Na maximum 10 jaar, van zodra de initiële kost is terugverdiend, heb je ook geen vaste kosten meer voor je elektriciteitsverbruik.
Ontdek nog meer over zonnepanelen op deze website.
Luminus, de energiepartner die samen met u het verschil maakt.
The post De 10 voordelen van ondernemen op zonnepanelen appeared first on Made in.
]]>The post PXL-NeXT: Levenslang leren in Limburg appeared first on Made in.
]]>Hogeschool PXL en SyntraPXL schakelen een versnelling hoger in de uitbouw van hun aanbod in levenslang leren voor de hoger opgeleide professional. Samen richten ze PXL-NeXT op dat vanuit de campus Hogeschool PXL en de Hasseltse Corda Campus de referentie wordt voor het versterken van competenties. “Voor doorgedreven opleidingen moet je vaak al naar Brussel of Antwerpen gaan. Vanaf volgend academiejaar kan dat dichterbij”, vertelt directeur Sandra Huysmans.
PXL-NeXT wil een cultuur creëren waarin blijven leren en deelnemen aan opleidingen ook na het verlaten van de schoolbanken als een evidentie wordt beschouwd. De trainingscampus wordt de place to be voor postgraduaten en kortlopende, intensieve opleidingen.
“Op de campus Hogeschool PXL zitten we te midden van alle kennis en op de Corda Campus tussen honderden bedrijven. Daar willen we een belangrijke rol spelen in het luikje van levenslang leren”, aldus Huysmans. “We richten ons op diverse domeinen, van business tot ICT.”
Daarnaast zal er ook worden ingezet op een online leeromgeving, waar bedrijven op eigen ritme kennis kunnen vergaren.
Bijzonder aan PXL-NeXT is dat de opleidingen niet lukraak worden gekozen. Het nieuwe trainingscentrum zal actief inzetten op community building. Per thema zullen er geregeld bedrijfsleiders, HR-managers, … samenkomen om te leren van elkaar én om aan te geven waar kennis nog ontbreekt.
“Waar liggen bedrijven van wakker? Welke skills kunnen extra worden aangescherpt? We toetsen af wat er leeft op de werkvloer en stemmen daar ons aanbod op af.”
PXL-NeXT kan bogen op de kennis en expertise van Hogeschool PXL en SyntraPXL. Naast hun ruime interne en externe netwerk – met onder meer Stefan Ackermans die mediatraining geeft – gaan de twee organisaties nog wel op zoek extra trainers.
“We zoeken vakexperts uit diverse sectoren. Bedrijfsleiders die hun ervaringen kunnen delen, ondernemers die een boek op hun palmares hebben staan, bekende koppen die van aanpakken weten: samen willen we sterk uit de startblokken schieten.”
Je kandidaat stellen kan via deze website.
Op 9 juni wordt PXL-NeXT gelanceerd tijdens een kick-offevent. Ben Lambrechts en Dirk Vanstipelen, algemeen directeurs van Hogeschool PXL en SyntraPXL, knippen dan officieel het lintje door. Die dag vindt ook een panelgesprek en receptie plaats, en wordt het aanbod bekend gemaakt. Inschrijven voor de kick-off kan hier.
PXL-NeXT biedt jou de next step in de uitbouw van je professionele competenties.
The post PXL-NeXT: Levenslang leren in Limburg appeared first on Made in.
]]>The post “We kunnen nu ons doel veel sneller behalen” appeared first on Made in.
]]>Vlerick Business School gaat samen met werkgeversorganisatie VKW Limburg haar Entrepreneurship Academy uitrollen in het oosten van ons land. “Veel ondernemers lopen tegen een burnout aan als ze bij ons aankloppen”, zegt professor Miguel Meuleman van Vlerick. “Wij helpen hen structureel te werken in plaats van operationeel.”
Als Academic Director van Vlericks Entrepreneurship Academy staat Meuleman mee aan de organisatie van de verschillende trajecten. “Academisch is alles bij Vlerick heel goed onderbouwd. De opleidingen zijn heel praktijkgericht en we gaan echt naast de ondernemers staan. We willen zo het levenslang leren promoten. Zo krijg je een heel sterk communitygevoel, want ondernemers leren veel van elkaar.”
“VKW heeft een heel belangrijke sociale missie om de lokale economie te boosten”, legt Meuleman uit. “We werken al langer met hen samen en we merken dat er relatief minder Limburgse en Antwerpse ondernemers bij ons vertegenwoordigd zijn in vergelijking met de andere provincies. Wij beschikken over een goede academische onderbouw, zij over een zeer sterk netwerk. Daarom zien we dit als een win-winsituatie.”
Met name het traject KMO Excellence wordt naar Limburg uitgebreid. “We ontwikkelden hiervoor de 360-graden groeiscan,” legt Meuleman uit, “waarbij we systematisch in kaart brengen waar de sterktes en de zwaktes van het bedrijf liggen. De problemen zijn heel uiteenlopend, maar we zien vaak als gemeenschappelijke noemer delegeren en afstand nemen van operationele processen.”
Dat beaamt Alexandra Limage, zaakvoerster van het transportbedrijf Sprint Transport: “Tijdens de opleiding KMO Excellence van Vlerick heb ik geleerd om áán mijn organisatie te werken in plaats van ín mijn organisatie. Meer afstand nemen, meer met strategie en groei bezig zijn, nadenken over de toekomst, je team uitbreiden … Al die zaken bereiden jouw bedrijf voor op het volgende niveau.”
Sinds de coronacrisis heeft Sprint Transport zich nog meer toespitst op het transport van gesteriliseerd medisch materiaal. “Veel ondernemers zijn zoekende”, zegt Limage daarover. “Zeker met hetgeen we de afgelopen twee jaar meegemaakt hebben en alle toekomstige uitdagingen. Dankzij de opleiding kunnen we nu veel sneller ons doel behalen. Daarom hebben Limburgse ondernemers de begeleiding van Vlerick zeker nodig.”
De bedrijfsleidster is fan van het communitygevoel dat er binnen Vlerick en VKW heerst. “Wat ik heel belangrijk vind, is dat het niet stopt bij de opleiding”, vertelt Limage enthousiast. “Je kan achteraf nog steeds mailen met de professoren en gebruikmaken van de bibliotheek. Je zit echt mee in de Vlerick-community en dat is heel mooi.”
De Vlerick Entrepreneurship Academy biedt ondernemers en hun teams de tools om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen en te professionaliseren.
The post “We kunnen nu ons doel veel sneller behalen” appeared first on Made in.
]]>The post West-Vlaanderen is meer dan ooit klaar voor de Bedrijvencontactdagen appeared first on Made in.
]]>De 18de editie van de Bedrijvencontactdagen strijken op 27 en 28 april neer in Kortrijk Xpo. Door de coronamaatregelen stelde de organisatie het tweejaarlijks ondernemersevent uit naar het voorjaar. De verplaatsing van dit event is eenmalig, want de volgende editie staat al traditiegetrouw gepland in december 2023. Het event focust zich op het fysiek samenbrengen van ondernemingen en ondernemers. Een succesformule die meer dan 500 exposanten en 15.000 bezoekers lokt.
De Bedrijvencontactdagen zijn een all-in concept waar ieder bedrijf zich op dezelfde manier presenteert. Alle exposanten beschikken over dezelfde standinfrastructuur en aankleding wat voor een uniform geheel zorgt.
Samen met Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wordt ook volop ingezet op het met elkaar in contact brengen van exposanten. Zo krijgen ondernemers op de tweede dag van 12u tot 14u de kans om elkaar op een informele manier te leren kennen via een speeddating.
Geen coronarem
Ondanks een stille coronaperiode bewijst het aantal inschrijvingen dat exposanten opnieuw staan te springen om elkaar fysiek te ontmoeten. “Er zijn al meer dan 500 exposanten aangemeld, dus het ondernemerschap in Vlaanderen is nog altijd groot. We gaan zelfs eindigen op hetzelfde niveau als voor corona”, zegt Peter Vanbrackel van Kortrijk Xpo trots.
De Bedrijvencontactdagen is een succesvol concept dat al 18 edities in Kortrijk Xpo plaatsvindt.
The post West-Vlaanderen is meer dan ooit klaar voor de Bedrijvencontactdagen appeared first on Made in.
]]>