Nieuws Limburg Myriam steekt half miljoen in stikstraat

Myriam steekt half miljoen in stikstraat

Myriam steekt half miljoen in stikstraat

Gordijnen Myriam & Zoon heeft 30 jaar na de oprichting fors geïnvesteerd in een nieuw atelier. Er werd 500.000 euro vrijgemaakt om het naaimachine-park in de Bilzerse KMO-zone De Spelver uit te breiden en te moderniseren.

Gordijnen Myriam & Zoon bestaat precies 30 jaar. De zaak is destijds gestart in de kelder van de woning van Myriam Hex en haar (ondertussen overleden eerste) echtgenoot. “Het was de droom van mama om een succesvolle zaak uit te bouwen”, vertelt haar zoon Martijn, die al op jonge leeftijd mee in het bedrijf is gestapt. “Ik denk dat die opdracht goed is gelukt. Van een bescheiden eenmanszaak zijn we gegroeid tot een goed draaiende en alom gewaardeerde KMO, die 5 jaar geleden zijn intrek nam in de lokale bedrijvenzone.”

De taken binnen het bedrijf zijn goed verdeeld. Myriam blijft gefocust op haar grote passie: het handwerk achter de naaimachines. Martijn en zijn vrouw Jessica nemen het commerciële aspect en de winkel voor hun rekening. Als extra kracht achter de schermen helpt ook Marc, de huidige echtgenoot van Myriam, meer dan een handje. Een echt familiebedrijf dus.

“Omdat stilstaan achteruitgaan is, hebben we zopas een forse investering gedaan”, aldus nog Martijn Cuenen. “We beschikken nu over een eigen naaimachine-park in ons atelier, wat redelijk uniek is in onze provincie. De nieuwe machines geven ons de mogelijkheid om orders af te werken binnen de 3 dagen, waar dit vroeger soms 3 weken in beslag nam. Dat we nu alles in eigen huis kunnen afwerken, maakt ons minder afhankelijk van externe leveranciers en onderaannemers. Een belangrijke vooruitgang om onze klanten sneller en beter van dienst te zijn.”

Gordijnen Myriam & Zoon is hiermee gewapend om het volgende decennium een toonaangevende rol te blijven spelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.